V-asis respublikinis muzikos (meno) mokyklų konkursas „Akcentai“

Balandžio 13 d. mūsų mokykloje nuskambėjo V-asis respublikinis muzikos (meno) mokyklų fortepijoninių ansamblių ir koncertmeisterių konkursas „Akcentai“. Renginys buvo ilgas ir spalvingas, pasipuošęs ryškiais muzikiniais akcentais – tai įvairios sudėties ansambliai, grojantys 6 ir net 8 rankomis, įdomiai parinkta programa, originaliai kūrinius interpretuojantys jaunieji atlikėjai, tarpusavyje deranti ir apgalvota apranga. Šiais metais sulaukėme svečių iš Vilniaus, Kauno, Ukmergės, Alytaus ir kitų rajonų.

Džiaugiamės kiekvienu renginyje pasirodžiusiu mūsų mokyklos mokiniu (jų buvo 27). O ypač didžiuojamės aukščiausią įvertinimą pelniusiais GRAND PRIX laimėtojais:

  • I kategorija / C grupė – Gabrielius Adomas Janulevičius ir Joringis Šiurkus (mokytoja E. Matulionienė),
  •  I kategorija / E grupė – Greta Kostricė ir Aleksandras Šileika (mokytojos J. Žemaitytė, J. Snudaitienė),
  • III kategorija / C grupė – Nida Ardzevičiūtė ir iliustratorė Liepa Butaitė (mokytojos R. Derbutienė, V. Adomavičienė).

Dėkojame konkurso vertinimo komisijai, pastebėjusiai ir nuoširdžiai įvertinusiai kiekvieną jaunąjį atlikėją – pirmininkei, VDU muzikos akademijos doc. Beatai Andriuškevičienei ir jai talkinusioms Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos fortepijono metodinės grupės pirmininkei, mokytojai metodininkei Aušrai Klovaitei-Berezinienei bei Kauno 1-osios muzikos mokyklos ansamblinio grojimo klasės vadovei, mokytojai metodininkei Teresei Nidai Zubauskaitei.

Konkursą papuošė ir vienu gražiausių jo akcentų tapo konkurso iliustratoriaus, profesionalaus boso-baritono Žygimanto Galinio pasirodymas.

Tai buvo tikra muzikinė šventė, nes groti kartu net tik sunku, bet ir labai smagu!

Parengė: mokytojos metodininkės Sandra Mikušauskienė ir Jurgita Lapienytė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas