Muzikos istorijos konkursas „Belaukiant pavasario“

Mūsų mokykloje skamba nemirtinga muzika, o apie jos kūrėjus mokiniai daugiau sužino muzikos istorijos pamokose. Todėl kiekviena pamoka kupina ieškojimų, o tuos ieškojimus apibendrina, padeda įtvirtinti įvairūs projektai – konkursai, olimpiados, debatai.  

Balandžio 8-ąją dieną mokykloje įvyko tradicinis Muzikos istorijos konkursas, kuriam kaskart ieškome vis įdomesnių pravedimo formų. Šį kartą užduotys buvo labai įvairios. Istorijos pažinimo medis leidžia gilintis į kompozitorių gyvenimą, jų kūrybą, epochas, rinkti, atrasti įdomią, dar negirdėtą medžiagą. Kiek įdomios informacijos vis dar atsiranda! Tuo tikslu komandos turėjo paruošti savarankiškus pristatymus apie pasirinktą kompozitorių ar kūrinį. Joms tai puikiai sekėsi įgyvendinti.

Užduotyje – interaktyviame žaidime – paklausyk žinomą melodiją, sudėliok natų taktus teisingai ir atspėk, koks tai muzikos žanras, atradome sąsajų su muzikos rašto – solfedžio pamoka.

Užduotis pasirodė ne taip greitai įveikiama, panašiai kaip ir solfedžio diktantas. Kahoot viktorinoje mokiniams pateikti klasikų ir romantikų kūrinių fragmentai sukėlė šurmulį ir konkurso vertinimo komisijos narių tarpe.

Už puikias žinias ir kūrybiškumą dėkojame visiems konkurso dalyviams: Sofijai Žebuolytei, Austėjai Kunigėlytei, Simonai Laursen, Nedai Riševičiūtei, Mėtai Štėnaitei, Matui Ivanovui, Rugilei Diržiūtei ir Dominykai Mikolainytei.

Mokinius konkursui paruošė Kauno 1-osios muzikos mokyklos vyresnioji mokytoja Jūratė Karalevičienė ir mokytoja ekspertė Eglė Valantinienė.

Vertinimo komisijoje dirbo mokyklos direktorius Mindaugas Labanauskas, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Derbutienė ir teorinių dalykų klasės vadovė Monika Drevininkienė.

Mokiniai apdovanoti padėkomis bei neseniai išleistomis knygelėmis apie kompozitorių G. F. Hendelį. Pasiruošimą konkursui ir gerą nuotaiką įamžino mokytoja Janė Macevičienė.


Parengė: vyr. mokytoja Jūratė Karalevičienė

Nuotraukos: mokytojos ekspertės Janės Macevičienės


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas