Gitaros maratonas 2023

Ar kiekvienas gali groti? O taip, žinoma kiekvienas! – atsakytų šiuolaikinis mokytojas. O ar kiekvienas gali groti scenoje? Ir štai čia iškyla problema. Visi mes esame skirtingi, visi turime skirtingus poreikius ir galimybes. Daugumai muzikų sceninis pasirengimas kainuoja emocinę ir psichinę sveikatą. Vienas iš faktorių gali būti vaikystėje patirta trauma, susijusi su viešu pasirodymu. Tad kaip scenoje patirti tik teigiamus išgyvenimus? Daugelis pedagogų greitai sumotų pasakyti, jog scenoje reikia būti taip dažnai, kad ji taptų tavo namais. Sveikas jauduliukas – tai tik noras parodyti savo kruopštaus darbo rezultatus ir jo nereikėtų kratytis.

Muzikos mokykla yra ta vieta, kur galima save išbandyti scenoje, išgyventi įvairiausias emocijas, kurios ištinka grojimo metu. Mokykla yra ta vieta, kur auginame savo emocinį intelektą, muzikinę ištvermę, ugdome tvirtą asmenybę muzikos pagalba.

Gitaros klasės vadovė Judita Radomskienė, siekdama sudaryti sąlygas groti scenoje visiems ugdytiniams be išimties, sausio 28 d. Kauno 1-ojoje muzikos mokykloje inicijavo pirmąjį klasikinės gitaros festivalį „GITAROS MARATONAS 2023“.

Misiją – „Muzika scenoje kiekvienam“ organizatoriai įgyvendino kartu su festivalio dalyviais per paprastus, bet labai svarbius dalykus: būk pasipuošęs, nelipk į sceną su žieminiais batais, „nusipiešk šypseną“, palaikyk draugą, gauk apdovanojimą ir būtinai įsiamžink! Dėl mokyklos gražinimo ir puoselėjimo darbų renginys vyko kamerinėje salėje, tačiau tai tik pasitarnavo pagrindinei festivalio idėjai. Jaukumo, artumo, geros nuotaikos, pagarbos ir atidumo vienas kitam buvo su kaupu. Renginio vedėja Giedrė Bankietienė stengėsi sukurti jaukią atmosferą, skaitydama įdomiausius, kurioziškiausius pasaulio faktus apie muziką, siekiant praturtinti atlikėjų teigiamą emocinę patirtį scenoje.

„Gitaros maratone 2023“ dalyvavo 60 atlikėjų. Svečiai iš Prienų meno mokyklos, Kauno rajono meno mokyklos, Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos, Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ sveikino ir džiaugėsi festivalio idėja. Visi dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir padėkos raštais.

Laimingų tėvų ir mokytojų padėkos renginio organizaciniam komitetui (J. Radomskienė, G. Bankietienė, Ž. Ivanauskas, A. Norvaišas) ir festivalio organizacinės darbo grupės nariams (Ž. Ivanauskas, R. Gonzalez Zurita, M. Butkevičius) tapo festivalio sėkmės rodikliu.

Muzika – tai tokia galia, kuri valdo atlikėją, o atlikėjas turi galių valdyti muziką. Šių dviejų stiprių galių koordinatorius – mokykla ir mokytojas, kuris padės siekti šių galių vienybės…

Parengė: mokytoja metodininkė Giedrė Bankietienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas