Respublikinė stygininkų konferencija „Inovatyvūs mokymo metodai“

Lapkričio 16 dieną Raseinių muzikos mokyklos Ariogalos skyriuje vyko respublikinė stygininkų konferencija „Inovatyvūs mokymo metodai“. Konferenciją organizavo Kauno 1-osios muzikos mokyklos smuiko mokytojos Kristina Katavičiūtė, Diana Galdikienė, Asta Gaidamavičienė ir Raseinių meno mokyklos Ariogalos skyriaus smuiko mokytoja Danguolė Gudžiuvienė bei direktoriaus pavaduotojas ugdymui Benediktas Siliūnas.

Konferencijos tikslas – skleisti pedagogines ir metodines naujoves, skatinti dalytis gerąja pedagogine patirtimi bei siekti metodinio dalykinio mokytojų bendradarbiavimo.

Konferencijoje dalyvavo Kauno 1-osios, Raseinių muzikos mokyklos bei Raseinių muzikos mokyklos Ariogalos skyriaus mokytojai. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė mokytoja Danguolė Gudžiuvienė ir direktorės pavaduotojas Benediktas Siliūnas, kuris vedė edukacinį užsiėmimą apie Ariogalos krašto istoriją, žymius ir nusipelniusius žmones, kilusius iš Ariogalos, taip pat pristatė Raseinių meno mokyklos Ariogalos skyrių, mokytojus, jų veiklą ir bendrus skyriaus pasiekimus.

Konferencijoje pranešimą apie inovatyvių mokymo priemonių taikymą orkestro pamokoje skaitė mokytoja Kristina Katavičiūtė, apie tinkamo repertuaro sudarymo kriterijus jaunesnių ir vyresnių klasių mokiniams kalbėjo mokytoja Diana Galdikienė. Mokytojos Audronės Ravkienės pranešimo tema „Mokinių motyvacijos skatinimas smuikininkų ansamblio pamokoje“, mokytoja Asta Gaidamavičienė pasakojo apie jaunojo smuikininko ugdymo aktualijas, koncertmeisterė Silvija Jermakovaitė pristatė mokomąjį-metodinį leidinį „Paslaptingas sodas“, pasakojo apie akompaniatoriaus vaidmenį rengiant leidinį. Mokytoja Diana Galdikienė vaizdžiai iliustravo, kaip vyksta grojimas su virtualiu akompaniatoriumi, kaip naudotis QR kodais.

Atviras pamokas vedė mokytojos Kristina Katavičiūtė („Atliekamo repertuaro interpretavimas orkestro pamokoje“) ir Asta Gaidamavičienė („Muzikos interpretavimas smuiko pamokoje“).

Konferenciją apvainikavo Kauno 1-osios muzikos mokyklos, Raseinių muzikos mokyklos ir Ariogalos skyriaus muzikos mokyklos mokinių koncertas „Rudens mozaika“, kurį vedė mokytoja Asta Gaidamavičienė.

Renginio metu auditorija ne tik klausė pristatomų pranešimų, bet ir aktyviai dalyvavo diskusijose, nuoširdžiai ir betarpiškai bendraudami dalijosi savo metodine darbo patirtimi.

Konferencija buvo labai informatyvi, lektorių pranešimai išsamūs, pateikta daug praktinių pavyzdžių.

Parengė: mokytoja ekspertė Diana Galdikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas