XXII Vaikų džiazo muzikos festivalis “Džiazo fiesta 2022”

Kasmet kartu su pavasariu į Kauno 1-ąją muzikos mokyklą atkeliauja džiazas.

Tiesa, tai dar tik pradedančių jaunųjų muzikuojančių atlikėjų džiazas. Kai kuriems tik pirmieji, nedrąsūs bandymai. Tačiau kartu tai ir galimybė pamilti šią nuostabią, spalvingą muziką, kuri, kaip sako aktorė Nijolė Narmontaitė „atlaisvina mintis, duoda laisvę ir įkvepia kurti”.

Džiazas, susiformavęs Amerikos žemyne XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje, o vėliau išpopuliarėjęs daugelyje pasaulio šalių, šiandien – vienas populiariausių muzikinių žanrų. Juk tikrai nėra žmonių, abejingų nuostabiai džiazo muzikai!

XXII respublikinis vaikų džiazo muzikos festivalis, pasidabinęs skambiu pavadinimu “Džiazo fiesta”, po kelerių metų pertraukos vėl sukvietė šios muzikos mėgėjus į Kauno 1-osios muzikos mokyklos koncertų salę. Pasidžiaugti džiazo muzikos garsais, pasidalinti puikia nuotaika ir praskaidrinti kasdienybę nuotaikinga, skambia džiazo muzika.

Festivalyje dalyvavo ypač gausus būrys jaunųjų atlikėjų. Sulaukėme net 78 dalyvių, juos paruošė 43 mokytojai iš įvairių šalies miestų ir miestelių muzikos bei meno mokyklų! Kiekvienas koncertas, festivalis ar konkursas – tai šventė atlikėjams ir jų artimiesiems, mokytojams bei klausytojams.

Šią džiazo šventę – jau 22 kartą! – suorganizavo Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytojai: Zinaida Sivakova, Jolanta Snudaitienė, Svetlana Mažeikienė, Ugnė Stasiukynaitė ir Silvija Jermakovaitė.

Iki susitikimo 2023 metais XXIII vaikų džiazo muzikos festivalyje!

Paruošė: mokytojos metodininkės J. Snudaitienė ir Z. Sivakova


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas