Pažintiniai koncertai mūsų mažiesiems

Spalio 11-12 dienomis Kauno 1-ojoje muzikos mokykloje vyko įsimintas renginys, skirtas mūsų patiems mažiausiems mokinukams. Renginio metu vaikučiai buvo supažindinami su įvairiausiais muzikos instrumentais ir jų skambesiu. Scenoje buvo pristatomi tokie instrumentai kaip smuikas, fortepijonas, mušamieji instrumentai, liaudies instrumentai, pučiamieji instrumentai ir akordeonas. Renginio metu mažieji buvo supažindinami su instrumentų išvaizda ir kokį išskirtinį garsą jie skleidžia, taipogi buvo rengiamos įvairios apklausos, žaidimai ir netgi muzikavimas kartu.

Pirmąją renginio dieną renginį pradėjo visus susirinkusius pasveikindamas mokyklos direktorius Mindaugas Labanauskas, po kurio sekė styginio instrumento smuiko pristatymas (mokytoja G. Maruškienė), o jo skambesį atskleidė mokytojos ekspertės K. Katavičiūtės mokinys Motiejus Diržinauskas ir mokytojos ekspertės A. Ravkienės puikusis smuikininkų ansamblis. Apie instrumentų karalių fortepijoną papasakojo mokytoja ekspertė J. Žemaitytė bei mokytojos metodininkės J. Snudaitienė ir Z. Sivakova.

Fortepijono skambesį pademonstravo fortepijono klasės mokiniai: Natas Mikovičius, Sofija Skinkytė, Barbora Šidlauskaitė, Liepa Rymonytė ir Nikita Kapitanov, o mažiausieji net turėjo galimybę pamuzikuoti drauge. Koncerto pabaigoje su trenksmu įvyko mušamųjų instrumentų pristatymas, kurį vedė vyresnysis mokytojas A. Macas. 9 klasės mokinė Emilija Dautartaitė parodė rankų miklumą kuris tiesiog užbūrė susirinkusiuosius.

Antrąją renginio dieną mokytojai pristatė liaudies instrumentus, pučiamuosius instrumentus ir populiarųjį akordeoną. Tai buvo tikra šventė mažiausiems moksleiviams ir jų tėveliams. Liaudies instrumentų skyrius ne tik džiugino dainomis, bet ir puikiai atrodančiais tautiniais rūbais, kurie labai sudomino jaunąją publiką. Mokytojos metodininkės Birutė Nemčinskienė ir Evelina Butienė sulaukė didelio susidomėjimo pristatydamos šiuos instrumentus. Su pučiamaisiais instrumentais supažindino mokytojo Tomo Razmos ir mokytojo metodininko Remigijaus Termino duetas. Visa salė prisipildė saksofonų ir trombonų garsų, o mokytojai žaismingai ir įtraukiančiai juos pristatė. Buvo labai įdomu ne tik mažiesiems žiūrovams, bet ir taip gausiai susirinkusiems jų tėveliams. Su akordeonu supažindino mokytoja metodininkė Kristina Dabravolskaitė. Girdėjome mokinių Juozo Vyborno, Eglės Vosyliūtės, Igno Mankelevičiaus ir Fausto Vavulo puikiai atliekamų kūrinių. Mokytoja ne tik kūrybingai pristatė šį instrumentą, bet ir uždavinėjo klausimus visai salei į kuriuos vaikai kūrybiškai atsakinėjo.

Šio tęstinio ir nepaprastai įdomaus renginio projekto vadovė – mokytoja metodininkė Irena Bartkuvienė, kuri geba su mūsų mažaisiais bendrauti ypatingai šiltai ir nuoširdžiai. Koncerto organizatorė vyresnioji mokytoja Eglė Biveinytė.

Iki susitikimo ir kitais metais!

Parengė: mokytoja Gintarė Maruškienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas