„XX CENTURY MUSIC+“ konkurso rezultatai

Sveikiname visus pirmojo tarptautinio pianistų ir fortepijoninių ansamblių konkurso “XX CENTURY MUSIC+” dalyvius, juos ruošusius mokytojus bei konkurso dalyvių tėvelius. Džiugu, kad konkurse dalyvavo beveik 70 jaunųjų pianistų iš LIETUVOS, LENKIJOS bei KINIJOS LIAUDIES RESPUBLIKOS, kuriuos ruošė 27 mokytojai iš tokių muzikos mokyklų kaip: Kauno Miko Petrausko muzikos mokykla, Kauno rajono Garliavos meno mokykla, Kauno 1-oji muzikos mokykla, Punsko muzikos Mokykla (Lenkija), Vilniaus muzikos mokykla „Lyra”, Kauno „Vyturio” gimnazija (muzikos skyrius), Alytaus muzikos mokykla, Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokykla, Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokykla, Gargždų muzikos mokykla.

Prasidėjus nuotoliniam ugdymui natūraliai kilo poreikis jaunųjų muzikantų nutrūkusį koncertinį bei konkursinį gyvenimą perkelti į kitą erdvę. Gyvenant šiuolaikinėmis technologijomis nušviestame XXI amžiuje – turime sugebėti rasti naujų išraiškos būdų.  Ypač pasikeitusiomis socialinio gyvenimo sąlygomis. Pasaulinė pandemija bei neišsemiamos šiuolaikinės komunikacinės technologijos Kauno 1-ąją muzikos mokyklą, Kauno krašto fortepijono mokytojų draugiją ir Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademiją paskatino suorganizuoti “XX CENTURY MUSIC+” konkursą ONLINE. Užsienio šalyse tokio formato – sinchroninių ar asinchroninių video pasirodymų renginiai nėra retas ar išimtinis dalykas. Lietuvos muzikiniame pasaulyje tai taip pat nėra naujiena. 

Tikimės, kad ir sekančiais metais sulauksime tokio gausaus dalyvių kiekio (viliamės, kad jau koncertų salėje) ir tarptautinis pianistų konkursas “XX CENTURY MUSIC+” taps tradiciniu ir neatsiejamu renginiu daugumos jaunųjų Lietuvos muzikantų gyvenime. Augsime ir tobulėsime kartu.


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas