Koncerto „Žėrinti garsų pynė“ atgarsiai

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui pažirusius koncertus vainikavo Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinių koncertas „Žėrinti garsų pynė“, vykęs kovo 10 dieną Kauno Akropolio erdvėje. Pasipuošę mokiniai, jų tėveliai, mokytojai, garbūs svečiai… netikėti susitikimai, jaudinantis šurmulys – tokia buvo šventės atributika.

Prasmingai ir nuoširdžiai susirinkusiuosius į koncertą pasveikino Jaunučių choras PRIMA (vadovės Aistė Bagočienė, Dovilė Maskvytienė; vyresnioji koncertmeisterė – Nataliya Tereshchenko), žiūrovų simpatijas pelnęs, dainuodamas gyvu gimtu žodžiu ir gaida. Tautinį susiklausymą simboliškai perteikė mokytojos metodininkės Onutės Šikšnienės kanklininkių ansamblis ir vyresniojo mokytojo Narimanto Murausko birbynininkų ansamblis. Kas buvo koncerto kulminacija – sunku nuspręsti, ar kupinas žaismės styginių instrumentų jaunesniųjų klasių mokinių ansamblis (vadovė mokytoja ekspertė Loreta Krivaitienė, koncertmeisterė Živilė Kudirkaitė), ar mokytojo metodininko Gintauto Kubiliaus trombonininkų ansamblio šventinės fanfaros.

Publika entuziastingai sutiko Fausto Labanausko ir Tito Radzevičiaus brandų akordeonininkų duetą (mokytojas Laimonas Salijus). Nuotaikingą atmosferą išlaikė ir Liepos Juodytės bei Brigitos Zavarskytės fortepijoninis ansamblis (mokytojos ekspertės Edita Matulionienė ir Rasa Rasimavičienė).

„Žėrinčią garsų pynę“ baigė mokytojos Editos Matulionienės mokinių Manto Vaitkaus ir Jokūbo Jakelio fortepijoninis duetas, klausytojus nuginklavęs virtuoziškumu, vitališku energinių gijų kibirkščiavimu. Tokie mokinių koncertai, festivaliai, konkursai garsina mokyklos vardą. Žinutę visuomenei apie mūsų šaunią mokyklą nešė ir koncerto vedėjai – mokiniai Jonas Kaminskas, Justė Jodikaitytė ir Evita Spalinskaitė – „Žėrinčioje garsų pynėje“ pasirodymų intarpuose pasakoję apie mokyklos kasdienybę, mokinių siekius, jų augimą.

Štai taip apie koncertą „Žėrinti garsų pynė“ atsiliepė jo žiūrovės Milda Sirvydytė ir Eglė Bartkutė:

Šis koncertas buvo nuostabus ir paliko visiems didelį įspūdį, o ypač man. Visi atlikėjai puikiai atliko savo partijas, bet man labiausiai patiko akordeonininkų ansamblis su savo neįprastu kūriniu, kuris savo nuotaika, skambesiu, akordais mane labai sužavėjo ir užkrėtė savo paslaptingumu!!!

Man koncertas labai patiko ir manau, kad tai yra puikus būdas paskatinti vaikus mokytis muzikos. Koncerte buvo supažindinama su įvairiais instrumentais, pasakojama, kaip įdomu ir linksma yra mokytis muzikos ir koks geras jausmas užplūsta, kai sėkmingai pavyksta išgauti pirmąjį garsą. Manau, kad tokie koncertai padeda ugdyti muziką vaikų širdyse ir priminti visiems, kokia daininga ir muzikali šalis yra Lietuva.

Parengė: mokytoja ekspertė Eglė Valantinienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas