Konkursas “XX Century Music+” ir covid-19

Gerbiami konkurso dalyviai,

Visus sveikinu su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiu!!!

Tačiau sparčiai plintant COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) neišvengiamai keičiasi ir organizuojamų renginių planai.

Neišimtis ir I respublikinis pianistų solistų ir fortepijoninių duetų konkursas “XX CENTURY MUSIC+”.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras-valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovas, atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro gaires dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimo prevencijos bei įrodymus, kad masinių renginių atšaukimas gali sulėtinti viruso plitimą, priėmė sprendimą, kuriuo nusprendė:

  • Rekomenduoti visoms valstybės ar savivaldybių institucijoms ar įstaigoms, fiziniams ar juridiniams asmenims atšaukti/nukelti vėlesniam laikui visus masinius renginius;
  • Rekomenduoti sprendimą dėl masinio renginio ribojimo kiekvienu atveju priimti atsižvelgiant į konkretaus renginio riziką;
  • Rekomenduoti renginių organizatoriams informuoti visus renginių lankytojus, jei masiniai renginiai neribojami, kad nevyktų į renginį, jei jiems pasireiškia bet kokie kvėpavimo takų infekcijos simptomai ir sudaryti sąlygas tinkamai rankų higienai – užtikrinti galimybes plauti rankas su vandeniu bei muilu ir įtrinti rankų dezinfekciniu skysčiu.

Remiantis Kauno technologijos universiteto ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos rekomendacijomis, konkursas – ATIDEDAMAS.

Jei virusas dar labiau įsisiautės (o taip ir bus), tokiu atveju, konkursas būtų planuojamas gegužės mėnesio 23 arba 30 dieną (šeštadienį). Šiltėjantys orai teoriškai turėtų pristabdyti viruso plitimą. Bet kokiu atveju – tai yra preliminarus planavimas. Visi realūs veiksmai organizuojant renginį, bus vykdomi atsižvelgiant į bendrą šalies ir pasaulio politiką viruso plitimo atžvilgiu ir veiksmus, skirtus viruso plitimo sustabdymui.

Visų konkurso dalyvių mokytojai apie esamą situaciją (kada planuojama organizuoti atidėtą konkursą) bus informuoti asmeniškai el. paštu. Prašome informacija pasidalinti su savo mokiniais ir jų tėvais.

Kilus bet kokiems klausimams – drąsiai rašykite/skambinkite konkurso meno vadovui DOMANTUI MILIUI / domantasmilius@gmail.com / tel. 8 646 33 017

Su nuoširdžiausiais linkėjimais nepasiduodant masinei isterijai

Konkurso meno vadovas – Domantas Milius


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas