Mokytojas D. Milius – konkurso vertinimo komisijoje

2020 metų kovo 8 dieną Vilniaus muzikos mokykloje „LYRA“ vyko fortepijoninės muzikos konkursas – festivalis „ŽVĖRELIŲ KARNAVALAS“, kurio konkurso vertinimo komisijos darbe dalyvavo ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos vyresnysis fortepijono mokytojas, Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Humanitarinių mokslų doktorantas DOMANTAS MILIUS.

Konkurso vertinimo komisijos pirmininke buvo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, fortepijono katedros profesorė ALEKSANDRA ŽVIRBLYTĖ, kuri baigusi profesorės O. Šteinbergaitės klasę. 1989 ir 1991 m. atlikėja Aleksandra Žvirblytė tapo M. K. Čiurlionio pianistų konkurso Vilniuje, 1991 m. – Y.K.A.A. (Young Keyboard Artists Association) tarptautinio pianistų konkurso Oberline (JAV) laureate. 1999 m. Paryžiuje vykusiame tarptautiniame N. Rubinšteino pianistų konkurse ji buvo pripažinta geriausia – pelnė Grand Prix. Konkurso vertinimo komisijoje taip pat dalyvavo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos ir Pabradės muzikos mokyklos fortepijono mokytoja ekspertė JURGA SILICKIENĖ.

Paklausus mūsų muzikos mokyklos fortepijono mokytojo DOMANTO MILIAUS apie įspūdžius, patirtus dalyvaujant renginyje, mokytojas negailėjo pagyrų konkurso organizatoriams:

Labai smagu, kad konkurso organizatoriai – Vilniaus muzikos mokykla „Lyra“, su konkurso idėjos autore, mokytoja Agne Ragauskiene, suorganizavo tokį puikų renginį. Pats organizavęs ne vieną konkursą, puikiai žinau, koks tai sunkus darbas. Konkursas praėjo ypatingai sklandžiai. Viskas vyko pagal tvarkaraštį. Konkurso aplinka buvo ypač draugiška, o tai nėra jau toks dažnas reiškinys tokio tipo renginiuose, ypač didžiuosiuose miestuose. Džiugu, kad pirmą kartą dalyvaujant konkurso vertinimo komisijos darbe, teko garbė kartu joje būti su nusipelniusiais šalies artistais-pedagogais – profesore Aleksandra Žvirblyte ir mokytoja eksperte Jurgita Silickiene.

Buvo smagu žiūrėti, kad konkurso idėjos autorė, mokytoja metodininkė Agnė Ragauskienė, kartu su konkurso organizaciniu branduoliu – mokytoja metodininke Audrone Ruzgiene, vyresniosiomis mokytojomis Birute Bizevičiūte ir Ramune Dačinskiene, suorganizavo aukščiausio lygio konkursą tiek puikios emocinės aplinkos, tiek konkurso eigos atžvilgiu.

Parengė: mokytoja metodininkė Jovita Vaičiulienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas