“Dainuojame Lietuvą ir Lietuvai”

Lietuva, kuomet mūsų pirmoji chorinė daina pasklido po Lietuvos žemę, mes pasižadėjome: augti, saugoti, šviesti, skambėti. Mes, kaip tie grūdai sėjami Tavo žemėje – augame tik laistomi, stiebiamės – tik mylimi, dainuojame – tik klausomi. žydime – tik dalindamiesi. Šiandien, esame ramūs. Išmokome būti laisvi, kultūringi, dėkingi, atsidavę ir neabejingi savo žodžiui, raštui, kalbai, žmogui, dainai. Mes – Tavo vaikai. Dainuojame Lietuvą ir Lietuvai.

Tokiomis mintinis, Kauno 1 – osios muzikos mokyklos chorinio dainavimo klasės jaunių choras (mokytoja metodininkė J. Jaudegytė) pradėjo savo pasirodymus, kurie buvo skirti Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai paminėti. Pirmasis koncertas įvyko Kauno 1-ojoje muzikos mokykloje 2020 m. Vasario 13d., kuomet kartu su jaunučių choru “Prima” (vadovaujamu mokytojų D. Maksvytienės ir A. Bagočienės) ir liaudies instrumentų ansambliu (mokytojos G. R. Pečiulienė, L. Proškutė, R. Šukienė) pasirodė su šventine muzikine programa, koncerte “Vardan Tos”.

Antrasis koncertas įvyko Vasario 16 – tąją, jaunių choras dalyvavo XXII Kauno mokinių chorų festivalyje “Vilties daina 2020”, Kauno valstybinėje filharmonijoje. Kartu su kolektyvais iš Kauno mokyklų atliko koncertinius kūrinius, skirtus paminėti Lietuvos šventę. Mokiniai džiaugėsi, galėdami dalyvauti šiuose koncertuose, taip parodydami meilę ir pagarbą savo Tėvynei.

Parengė: mokytoja Miglė Chmieliauskaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas