Seminaras “Mokinių mokymosi motyvacijos problemos ir skatinimas”

2020 metų sausio 29 dieną Kauno pedagogų kvalifikacijos centre (KPKC) vyko seminaras “Mokinių mokymosi motyvacijos problemos ir skatinimas”. Ši tema buvo pasiūlyta ir jai vienbalsiai pritarta Kauno miesto muzikos mokyklų stygininkų metodinėje grupėje. Mokytojai turėjo galimybę pasidalinti gerąja patirtimi, aptarti sėkmes ir nesėkmes motyvuojant vaikus.

Renginys maloniai nustebino informatyvumu, pranešimų temų įvairove bei dalyvių gausa. Seminaro programą parengė Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Violeta Polianskienė ir Diana Galdikienė. Seminare pranešimus skaitė Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Loreta Krivaitienė apie mokinių motyvaciją neformaliojo ugdymo įstaigose, mokytoja ekspertė Kristina Katavičiūtė kalbėjo tema “Orkestras – kolektyvinis muzikavimas, skatinantis mokinio mokymosi motyvaciją”, mokytoja ekspertė Diana Galdikienė pasidalino savo įžvalgomis apie mokytojo vaidmenį mokymosi motyvacijos procese, mokytoja metodininkė Irena Bartkuvienė pasidalino sukaupta sėkminga patirtimi apie priešmokyklinį muzikinį ugdymą „Aš noriu žaisti“.

Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Asta Krištaponienė daug pasakojo apie mokinio „Kelią į sceną“. Po seminaro vyko diskusija apie motyvacijos svarbą, jos šaltinius, skatinimą ir žinoma puoselėjimą.

Nuoširdžiai dėkojame visiems lektoriams ir aktyviems renginio dalyviams.

Parengė: mokytoja ekspertė Diana Galdikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas