Tarptautinis konkursas “SUN OF ITALY”

2019 metų birželio 16-21 dienomis Italijos kurorte Pesaro vyko tarptautinis fiestalonia organizuotas festivalis-konkursas “Sun of Italy”.

Fiestalonijos organizacija pasižymi ypatingu dėmesingumu konkurso dalyviams: visų trijų laureatų vietų laimėtojams dovanojami ne tik gražūs diplomai, bet ir vardinės laureatų lentelės, kuriose auksu spindinčiomis raidėmis išgraviruoti vaikų vardai ir pavardės, o pirmų vietų laureatams ir specialūs prizai.

Taip pat dalyviai aprūpinami viešbučiu su maitinimu, o konkursai vyksta kurortuose prie jūros, kuriuose ne tik grojama, bet ir ilsimasi, pramogaujama. Tiek Ispanijoje, tiek Italijoje konkursai vyksta didžiulėse teatrų salėse, kuriose yra puiki akustika ir geri fortepijonai. Laureatų koncertai organizuojami miesto aikštėse, su puikiu įgarsinimu.

Į koncertus klausytis laimėtojų renkasi kurorto gyventojai bei miesto svečiai. Mokiniams tai palieka itin gražius prisiminimus.

Vyresnių moksleivių kategorijoje dalyvavo J. Gruodžio konservatorijos studentas E. Vilimas (mokytoja ekspertė Laima Aksamitauskienė), kuris anksčiau mokėsi pas mokyt. Rasą Rasimavičienę ir baigęs mūsų mokyklą, sėkmingai tęsia studijas konservatorijoje. Jis taip pat laimėjo 1-ąją vietą ir grojo laureatų koncerte. Mokiniai į Lietuvą grįžo laimingi, kupini pačių geriausių įspūdžių ir noro toliau ieškoti malonumo fortepijono muzikos interpretacijoje.

Parengė: mokytoja ekspertė Edita Matulionienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas