Baigimo pažymėjimų įteikimo šventė

Meniniai sugebėjimai yra pagrindiniai liudytojai apie žmogaus paskirtį šiame pasaulyje. Meninės kūrybos procesas – tai ženklas apie emocinę sveikatą. Tai savirealizacijos pasireiškimas brandžių žmonių tarpe.

Visgi, kur meno prasmė? Kokia meninės kūrybos paskirtis? Menas auklėja, išaukština ir praturtina grožiu žmogaus gyvenimą. Menas – tai kūryba, grojimai, bendravimas, intuicija. Svarbiausia suprasti, kaip menas veikia žmogų.

Birželio 10 dieną, Kauno miesto filharmonijoje rinkosi Kauno 1-sios muzikos mokyklos absolventai į baigimo pažymėjimų įteikimo šventę, kurie 8 metus bandė pažinti meno prigimtį ir grožį.

Įvairių sričių: styginių, akordeonistų, liaudies instrumentalistų, pianistų, pučiamųjų instrumentų klasių absolventai gavo baigiamuosius pažymėjimus.

Kaip ir kiekvienais metais, gausiausiai mokyklą baigė jaunieji fortepijono ir styginių instrumentų skyriaus absolventai. Didelė dalis mokinių pasiliko tęsti mokslų mokykloje ir toliau. Pasak direktoriaus, jam labai malonu, kad mokiniai, baigę 8-erių metų muzikos mokyklos kursą, turėdami įgūdžių ir meistriškumo, ir toliau ateina groti savo malonumui. „Tikiu, kad jie buvo ir liks tikrais muzikos mylėtojais“, – kalbėjo direktorius Mindaugas Labanauskas.

Parengė: Kauno 1-sios muzikos mokyklos administracija


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas