Chorinio dainavimo klasės koncertas „Mes – Lietuvos vaikai“

Tai kas gi yra mūsų duona, jos spalva, kvapas, skonis? Kas gi yra prie to kelio, kur į rūką išėjęs berželis mena baltišką mįslę gintaro grūdeliui?

Ak, mūsų lietaus ir vėjų, lininės spalvos žeme, iš čia juk mes ir atėjome: Jievaro tiltu per Baltijos jūrą, surinkdami lietų, nepalikdami dainos, atiduodami skambų vėją.

Nepakeičiant upės plačios tėkmės į Tavo krantą mes ir einame: kad laistomi gimtąja kalba – augtume, mylimi – stiebtumėmės, klausomi – dainuotume.

Ak, mūsų dainų žeme, nežinome pasaulyje aukštesnio už eglės ūgio žodį – Lietuva. Mes čia buvome ir būsime. Būsime tol, kol bus Lietuva. Mes – Tavo vaikai.

Ak, mūsų dainų žeme, nežinome pasaulyje aukštesnio už eglės ūgio žodį – Lietuva. Mes čia buvome ir būsime. Būsime tol, kol bus Lietuva. Mes – Tavo vaikai.

2023 metų vasario 9 dieną Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune įvyko Kauno 1-osios muzikos mokyklos chorinio dainavimo klasės koncertas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.

Koncerto vieta buvo pasirinkta neatsitiktinai. Kauno 1-oji muzikos mokykla, žinoma kaip pati didžiausia bei seniausia muzikos mokykla Kaune, puoselėjanti gilias muzikinio meno vertybes ir Istorinė Lietuvos Respublikos prezidentūra, kurios erdvėje kuriama savo turiniu unikali Lietuvos valstybingumo memorialinė-edukacinė institucija. Istorinė sąsaja tarp šių įstaigų įpareigojo koncerto dalyviams ir žiūrovams pravesti edukacinę pamoką „Moderniosios Lietuvos valstybės kūrimo istorija“.

Koncerte dalyvavo ir savo dainas, skirtas Lietuvai, atliko Kauno 1-osios muzikos mokyklos jaunučių choras „Prima“ (vadovė Aistė Andziulevičienė), jaunių choras „Cantabile“ (vadovės Loreta Mačienė, Miglė Chmieliauskaitė), solinio dainavimo mokiniai: Kajus Dargis, Izabelė Švenčionytė, Ignas Ramonas, Martyna Puskunigytė, kuriuos paruošė mokytoja Giedrė Beinarienė. Kolektyvams ir solo atlikėjams akompanavo Dalius Julius Mintaučkis, Liubov Drozd ir Beata Andriuškevičienė.

Straipsnį parengė: chorinio dainavimo klasės vadovė Miglė Chmieliauskaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas