Sveikiname XXII nacionalinio Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir stygininkų konkurso laureatus!

Balys Dvarionas – vienas ryškiausių Lietuvos kompozitorių, dirigentų, pedagogų, atlikėjų. Itin reikšminga, kad 1974 metais pradėtas Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir stygininkų konkursas gyvuoja ir šiandien, tarsi pratęsia kompozitoriaus susitikimus su muzikuojančiais vaikais, o konkurso tradicija išlaiko labai aukštus grojimo meistriškumo standartus. Konkurse susitinka visos Lietuvos jaunieji talentai bei jų mokytojai.

Džiaugiamės ir sveikiname visus šešis mūsų mokyklos mokinius bei jų mokytojus, dalyvavusius XXII Nacionaliniame Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir stygininkų konkurse, tai: Nida Ardzevičiūtė (mokytoja ekspertė R. Derbutienė), Paulina Pėžaitė (mokytoja ekspertė R. Bimbaitė), Daugirdas Stankus (mokytoja ekspertė J. Vaičiulienė), Gabrielius Adomas Janulevičius (mokytoja ekspertė E. Matulionienė), Ringailė Ramašauskaitė (mokytoja ekspertė K. Katavičiūtė) ir Rokas Diržys (mokytoja ekspertė D. Galdikienė). Visi tapo konkurso LAUREATAIS, pasirodė labai ryškiai, grojo įdomiai ir muzikaliai.

„Smuikininkė Ringailė Ramašauskaitė B. Dvariono konkurse dalyvavo pirmą kartą. Naujos patirtys Ringailę lydėjo ne tik šia prasme. Kadangi koncertmeisterė, su kuria buvo surepetuota programa, negalėjo dalyvauti konkurse, teko skubiai ieškoti kito akompaniatoriaus, repetuoti ir prisitaikyti siekiant kokybiško kūrinių atlikimo. Nuoširdžiai dėkojame J. Naujalio muzikos gimnazijos koncertmeisterei Godai Stanionytei. Nepaisant netikėtumų, Ringailė puikiai bei profesionaliai atliko konkurso programą ir tapo laureate. Didžiuojuosi ir nuoširdžiai linkiu jaunajai smuikininkei didžiausios sėkmės“ – sakė mokytoja Kristina Katavičiūtė.

Smuikininkas Rokas Diržys B. Dvariono konkurse sėkmingai griežė jau trečią kartą, jam akompanavo koncertmeisterė Dalia Jatautaitė. Bet šį kartą Rokui teko griežti ne saviraiškos ugdymo, kur pasirodo muzikos mokyklų mokiniai, bet profesinio rengimo kategorijoje, kadangi konkursas sutapo su dar vienu labai reikšmingu renginiu. Rokas gegužės 21 dieną koncertavo Rygoje, Juodagalvių rūmuose, kur vyko fondo Vivat Future Baltijos šalių talentingiausių vaikų apdovanojimai. Rokas gavo tikslinę finansinę paramą bei savo pasirodymu sužavėjo fondo valdybą ir buvo pakviestas dalyvauti kitais metais.

Pianistė Paulina Pėžaitė gegužės 22 dieną grojo B. Dvariono konkurso laureatų koncerte, kadangi iškovojo spec. prizą už klasikinės sonatinos atlikimą. Gabrielius Janulevičius konkurse dalyvavo be mokytojos, nes sutapo du konkursai – Balio Dvariono ir V respublikinis „Jaunieji fortepijono lyderiai“. Kadangi mokytoja Edita Matulionienė į „Lyderius“ leido dar du jaunesnius mokinius, Gabrieliui teko išbandymas išeiti į sceną su virtualiu mokytojos Editos palaiminimu. Bet viskas baigėsi puikiai, jis ne tik iškovojo laureato vardą, bet ir iš „Jaunųjų fortepijono lyderių“ organizatorių gavo kvietimą groti su VDU kameriniu orkestru ateinantį rudenį.

Sveikiname visus atlikėjus bei jų mokytojas ir linkime sėkmės naujuose startuose!

Parengė: mokytoja ekspertė Diana Galdikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas