Seminaras „Pianistinis pasirengimas pasirodymui scenoje”

2022 metų balandžio 30 dieną Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokiniams atviras pamokas vedė Kauno PAULĖ GALINIENĖ – Kauno J. Gruodžio konservatorijos, Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos koncertmeisterė metodininkė, Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos vyr. fortepijono mokytoja bei GODA STANIONYTĖ – Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos koncertmeisterė metodininkė, Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos vyr. fortepijono mokytoja.

Kauno 1-osios muzikos mokyklos ir Kauno švietimo inovacijų centro organizuotame seminare „Pianistinis pasirengimas pasirodymui scenoje: muzikos išraiškos priemonių aktualizavimas” jaunosios pedagogės su Kauno 1-osios muzikos mokyklos pianistais dalinosi profesionaliais ir didžiule praktika scenoje grįstais patarimais apie muzikos interpretavimo subtilybes.

Paulė Galinienė – pianistė, muzikos mokytoja, koncertmeisterė, prasidėjus karantinui aktyviai inicijavusi nuotolinį vaikų muzikavimą ir jų atliekamų kūrinių dalijimąsi internete, taip palaikant ir muzikuojančius vaikus, ir pedagogus, kuriant šviesesnę nuotaiką visiems. Kartu su kolege vyr, fortepijono mokyta Goda Stanionyte išpopuliarino projektą „KAUNAS GROJA“, o vėliau kartu inicijavo projektą „MUZIKINĖ ŽIEMA“, kurio virtualiajame koncerte savo sveikinimus ir muzikos kūrinius visiems dovanojo beveik 100 muzikuojančių vaikų iš visos Lietuvos.

Mokytoja PAULĖ GALINIENĖ apie patirtį vedant seminarą: Nustebino ir patiko graži, jauki bei skambanti kamerinė salė. Geras instrumentas. Mokiniai labai gerai groja sunkias programas. Labai imlūs pastaboms.

Parengė: fortepijono mokytojas ekspertas Domantas Milius


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas