Respublikinis antrojo instrumento (fortepijono) festivalis „Muzika vienija“

2022 metų balandžio 17 dieną įvyko naujas bendras Kauno 1-osios muzikos mokyklos ir Garliavos meno mokyklos renginys – I-asis respublikinis antrojo instrumento (fortepijono) programinės pjesės festivalis „MUZIKA VIENIJA“. Labai džiugu, kad tądien scenoje išvydome netgi 35 muzikinius pasirodymus, o renginyje dalyvavo jaunieji muzikantai, atvykę iš įvairių Lietuvos miestų ir mokyklų. Idėja sukurti šį festivalį kilo norint paskatinti mokinių susidomėjimą programine muzika, kūrinio turiniu ir temos išpildymo galimybėmis. Taip pat suteikti progą papildomo fortepijono mokiniams pasirodyti kaip šauniai jie moka groti antruoju instrumentu.

Renginį inicijavo ir koordinavo Garliavos meno mokyklos fortepijono mokytoja Goda Palskytė-Mineikienė ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos papildomo fortepijono mokytoja, vyr. akompaniatorė Silvija Jermakovaitė. Ypatingai dėkojame visiems prisidėjusiems prie šio festivalio organizavimo: Garliavos meno mokyklos direktoriui Gintarui Vilčiauskui, pavaduotojai ugdymui Ivetai Budnikienei, Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriui Mindaugui Labanauskui, pavaduotojai ugdymui Rasai Derbutienei ir mokytojai Ugnei Stasiukynaitei.

Nuoširdžiai dėkojame Garliavos meno mokyklai už šiltą priėmimą ir bendradarbiavimą, visiems festivalio dalyviams už jų nuotaikingus ir profesionalius pasirodymus, šypsenas, norą dalyvauti ir džiuginti klausytojus savo pasiekimais. Tikimės, jog šis bendras dviejų mokyklų renginys taps gražia kasmetine tradicija.

Festivalio vedėja Silvija Jermakovaitė
Parengė: mokytoja, vyr. akompaniatorė Silvija Jermakovaitė
Nuotraukos: Garliavos meno mokyklos


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas