Unikali galimybė muzikuoti su pučiamųjų orkestru

Kovo 6 dieną Kauno valstybinėje filharmonijoje vyko šeštasis muzikinis projektas „MUZIKA PUČIA“. Tai Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ (vyr. dirigentas Giedrius Vaznys) muzikinis projektas, pakvietęs muzikuoti kartu Kauno 1-osios muzikos mokyklos, Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos, Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokinius bei VDU Muzikos akademijos studentus. Jaunuosius muzikus į sceną lydėjo dirigentas Jonas Janulevičius.

Koncerto „MUZIKA PUČIA“ programoje pirmą kartą suskambėjo kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus šokių siuitą „Keturi keisti šokiai“ solo smuikui su pučiamųjų orkestru, solo partiją atliko mūsų mokyklos septintokas smuikininkas Rokas Diržys, mokytoja Diana Galdikienė.

Naujai suskambėjusi kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus šokių siuita atskleidė daug spalvų, išsiskyrė ekspresyvumu, tembro, dinamikos, štrichų įvairove ir taip atvėrė eksperimentinę erdvę solistui Rokui ir suteikė unikalią garso patirtį klausytojams.

Tai neįkainojama patirtis ir didžiulė atsakomybė tiek mokytojui, tiek ir mokiniui. Džiaugiuosi, kad Maestro sveikino Roką ir buvo labai laimingas kūrinio atlikimu. Programoje taip pat skambėjo ir klasikos pavyzdžiai, melodingasis J. S. Bacho „Largo“, romantiška Glenno Millerio džiazo kompozicija „Mėnesienos serenada“, energizuojanti Steveno Reinekes partitūra, svajinga Henry Mancini melodija ir kiti kūriniai.

Pastarųjų dienų įvykiai Ukrainoje sukrėtė visą pasaulį. Muzika – tarsi malda. Koncertą vainikavo vieningai visų dalyvių atliekama M. Lysenko Malda už Ukrainą. Lai sujungia mus ir Ukrainą muzika, giesmė ir bendras gėrio pergalės troškimas.

Parengė: mokytoja ekspertė Diana Galdikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas