Edukacinė Išvyka „Susipažinimas su vargonais“

Sausio 31 dieną fortepijono klasės aštuntokai dalyvavo edukacinėje išvykoje „Susipažinimas su Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios vargonais“.

Fortepijono klasėje jau gimsta tradicija: po egzamino mokykloje vykstame į Kauno bažnyčias ir išbandome jų vargonų spalvų įvairovę. Taip geriau galime įsivaizduoti, kaip barokinė muzika turėjo skambėti jai būdingoje – bažnyčių erdvėje. Mokiniai vargonais atliko J.S.Bacho invencijas, fugas, siuitų šokius, G.F.Hendelio čakoną, fugetę, taip pat to meto kompozitorių D.Zipoli, C. de Seixas polifoninius kūrinius.

Prisikėlimo bažnyčios vargonininkas Ramūnas Baranauskas pasakojo ir demonstravo mokiniams “instrumentų karaliaus” – vargonų galimybes.

Supažindino su rankinėmis klaviatūromis – manualais, kojine klaviatūra – pedalais, taip pat “mygtukų” ir “kaištukų” – t.y. registrų įvairove ir kombinacijomis. Mokiniams grojant – vargonininkas asistavo, padėjo panaudoti tinkamus registrus.

Renginio pabaigoje, įkvėptos mokinių ir vargonininko Ramūno, net trys mokytojos – Rasa, Svetlana ir Daiva taip pat entuziastingai ir sėkmingai išbandė karališkąjį pučiamąjį – klavišinį muzikos instrumentą – vargonus.

Tikimės, kad tradicija tęsis ir kitais metais!

Parengė: mokytoja ekspertė Rūta Bimbaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas