Kalėdinės paralelės

Jau gražia tradicija tapęs ansamblinio muzikavimo klasės koncertas „Žiemos paralelės“ šių metų gruodžio 21 dieną sugrįžo į atnaujintą ir išgražėjusią Kauno 1-osios muzikos mokyklos didžiąją salę. Buvo gera stebėti savo pasirodymo nekantriai laukiančių jaunųjų muzikantų ir juos palaikančių klausytojų veidus, kurių akys švietė džiaugsmu, jog pagaliau galės dalyvauti taip pasiilgtame gyvame koncerte. Kasmet šiame renginyje pasirodo talentingiausi mokyklos mokiniai kartu grojantys fortepijoniniuose ar kameriniuose ansambliuose.

Praėjusiais metais „Kalėdinių paralelių“ koncertas įvyko kiek neįprastu, virtualiu būdu, jame sulaukėme didelio dalyvių skaičiaus ir klausytojų susidomėjimo. O šiais metais „Žiemos paralelių“ koncerte dalyvavo net penkiolika ansamblių, kurie džiugino klausytojus įvairia nuotaikinga programa.

Ansamblinio muzikavimo klasės mokiniai, nuo pat klasės įkūrimo 2000 metais, kasmet turi progų savo gražia muzika pradžiuginti mus įvairiuose tradiciškai rengiamuose koncertuose, iš kurių ir šiame – „Žiemos paralelės“. Nuostabu, kad šis koncertas vyksta tokiu gražiu kalėdiniu laikotarpiu, ramybės ir susikaupimo – advento metu, kuomet paruošiame ir atveriame savo širdis šventų Kalėdų stebuklui.

Šių metų koncerte išvydome jaunuosius ansamblių atlikėjus, kurie spinduliavo džiaugsmu groti kartu, maloniai stebino klausytojus savo jautriu skambinimu, partnerių tarpusavio girdėjimu, noru bendrystėje kurti gražiausią kūrinio atlikimą. Salėje susirinkusią publiką žavėjo turtinga koncerto programa, kurioje girdėjome jau visiems gerai pažįstamų kūrinių ir naujai ansamblio sudėtyje suskambėjusių žymių opusų. Ansamblinis muzikavimas – ypač tinkamas laiko praleidimo būdas advento laikotarpiu. Jis buvo labai populiarus salonuose nuo XVIII amžiaus pabaigos, o šio koncerto metu kaip tik galėjome pasiklausyti daugybės įvairių kompozitorių kūrinių ir pajusti, kaip skirtingai epochose buvo kuriama muzika ansambliams.

Nepaprastai gražu, kad „Žiemos paralelių“ koncertą papuošė mokytojų ansamblis – Ana Šidlauskienė (violončelė), Mantas Šidlauskas (fortepijonas) ir Justinas Rimas (mušamieji instr.), kuris atliko muzikinį kalėdinį sveikinimą Nat King Cole „Kalėdų dainos“ tema.

Ansamblinio muzikavimo klasės koncerto „Žiemos paralelės“ organizatoriai artėjančių švenčių proga visiems muzikos mylėtojams linki pajusti tyrą šventų Kalėdų ryto stebuklą, patikėti viltimi, apsupti artimuosius gerumu ir meile. Smagių, jaukių Jums švenčių ir iki kitų, labai malonių susitikimų!

Koncertą organizavo mokytojai: Rasa Derbutienė, Domantas Milius, Teresė Nida Zubauskaitė, Mantas Šidlauskas, Silvija Jermakovaitė, Vida Grigaitienė.

Koncertą vedė: Silvija Jermakovaitė

Parengė: vyresnioji akompaniatorė, mokytoja Silvija Jermakovaitė

Nuotraukos: mokytojos metodininkės Teresės Nidos Zubauskaitės


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas