Edukacinė išvyka Kauno miesto filharmonijoje

Gruodžio 2 dieną 18 val. Kauno 1-osios muzikos mokyklos, pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų klasės mokytojai: T.Balaišis, G.Kubilius, T.Razmus ir R.Gervienė suorganizavo savo mokiniams edukacinę išvyką į Kauno miesto filharmoniją, apžiūrėti dar 1929 metais pastatyto Teisingumo ir Seimo rūmų pastato, kurio projekto autorius inžinierius, architektas Edmundas Frykas. Pastato dalis, kartu su didžiąją sale jau 1961 metais buvo perduota LTSR valstybinės filharmonijos Kauno filialui.

Apžiūrėję architektūrinio paminklo erdves jaunieji muzikos gerbėjai džiaugėsi galimybe pasiklausyti garsaus ne tik Kaune, bet drąsiai galima teigti, visoje Lietuvoje žinomo kolektyvo „Kauno Bigbandas“.

Įspūdžiais iš koncerto dalinasi jaunojo saksofonininko Daugirdo mama Neringa: Dėl pasaulį užklupusios pandemijos ir ribojimų mūsų šeima buvo išsiilgusi renginių ir koncertų, todėl net neabejodami visi priėmėme pasiūlymą nuvykti į Kauno bigbendo koncertą. Ypač nekantravo sūnus Daugirdas, kuris mokosi groti saksofonu.

Kauno bigbendas mums buvo pažįstamas iš Kauno miesto viešose erdvėse skambėjusių koncertų. Žavesį kėlė koncerto vedėjo trumpai pristatyta orkestro istorija, jo gyvavimas 30 metų. Maloniai nustebino koncerto svečių – jaunų solistų talentai bei noras ir gebėjimas siekti aukštumų už Lietuvos ribų. Nuotaiką kėlė energinga muzika ir profesionalių muzikantų soliniai pristatymai bei jų meistriškumas. Buvo įdomu išgirsti skirtingas džiazo kompozicijas ir išgirsti kaip tas pats instrumentas gali įvairiai skambėti. Mums dar nebuvo tekę gyvai klausytis tokios džiazo muzikos stiliaus įvairovės ir neįprastų instrumentais išgaunamų garsų.

Koncertas mums visiems patiko ir išėjom pakilia nuotaika. Sūnaus iniciatyva įsigijom bigbendo kompaktinę plokštelę ir naujai atrasta muzika dabar dažnai skamba mūsų namuose.

Kiekvienas koncertas, naujai aplankyta vieta kai mokinys klausosi kitų atlikėjų, o tuo labiau tokių kaip „Kauno Bigbendo“ profesionalai, plečia muzikinį akiratį, lavina muzikinę klausą ir skonį, ugdo plačių pažiūrų asmenybes.

Parengė: vyresnioji mokytoja Rūta Gervienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas