Etiudai gyvai!!!

Po dvejus metus trukusio karantino ir ONLINE „pasirodymų“, lapkričio 24 – 25 dienomis Kauno 1-ojoje muzikos mokykloje vėl gyvai buvo galima išgirsti jaunuosius virtuozus VYRESNIŲJŲ FORTEPIJONO KLASIŲ ETIUDO KONKURSE.

Šiais metais, dėl ypatingai didelio dalyvių susidomėjimo, konkursą teko organizuoti net dvi dienas iš eilės. Tokiu jaunųjų pianistų susidomėjimu etiudo žanru džiaugėsi konkurso vertinimo komisijos narė, fortepijono mokytoja metodininkė RENATA MORKŪNIENĖ: Pagaliau, pagaliau susitikome gyvame santykyje su fortepijonu, klausytojais. Pagaliau išgirdome gausius aplodismentus. Kaip buvome to pasiilgę… Po tokios ilgos pauzės, džiaugiamės mokinių pastangomis ir bėgliais pirštukais. Manau, kad sėkmingas etiudų konkursas įkvėpė jaunuosius atlikėjus ir jų mokytojus ruoštis ir drąsiai dalyvauti įvairiuose muzikiniuose projektuose, konkursuose, festivaliuose.

Pirmąją konkurso dieną jaunuosius virtuozus vertino Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, fortepijono mokytoja ekspertė RASA DERBUTIENĖ. Taip pat fortepijono mokytojos ekspertės RASA RINKEVIČIŪTĖ, RŪTA BIMBAITĖ bei EDITA MATULIONIENĖ, mokytoja metodininkė JURGITA LAPIENYTĖ. Antrąją konkurso dieną toliau su dideliu entuziazmu piuikiai atliekamus etiudus vertino mokytojos ekspertės RASA DERBUTIENĖ bei JOVITA VAIČIULIENĖ, kuri apie konkursą atsiliepė tik teigiamai: Etiudų konkursas – tai aukščiausios pianistinės technikos varžytuvės. O kai jos vyksta, praėjus 2 metams po online grojimo – tai jau dvigubai sudėtingiau. Nepaisant to, jaunieji pianistai per kelis mėnesius išmoko ir ištobulino savo grojamus etiudus, sudalyvavo laukdami rezultatų viktorinose ir pasikartodami savo žinias. Visi jie – tikri šaunuoliai, apdovanoti trečios, antros ir pirmos vietos diplomais bei įvairiomis nominacijomis ir saldžiaisiais prizais.

Taip pat konkurso komisijoje dalyvavo mokytoja metodininkė AUŠRA KLOVAITĖ BEREZINIENĖ bei vyresnysis fortepijono mokytojas MANTAS ŠIDLAUSKAS, kuriam renginys paliko dideli įspūdį: Visi dalyviai ėjo į sceną pasirengę pakovoti su klavišais… Kai kuriems pavyko geriau ir pakako energijos, kai kuriems šiek tiek pritrūko ištvermės. Tegul nenuliūsta tie, kuriems galbūt nepavyko šį kartą parodyti to, ką sugeba. Tai buvo gera treniruotė scenoje ateičiai. Sistemingos pirštų treniruotės atves į sėkmę dalyvaujant konkurse kitais metais. Keletas dalyvių nustebino etiudo atlikimo išraiškos priemonėmis, atlikimo tempu, bei perteikta kūrinio emocija. Komisijai buvo sunku apsispręsti dėl vietų ir nominacijų. Linkiu mokiniams ateityje išlaikyti motyvaciją siekti tikslo iki maksimumo ir pramušti savo galimybių lubas!

Jaunieji konkurso dalyviai taip pat netvėrė džiaugsmu! 6 klasės mokinys Kajus jautė malonumą lipdamas į sceną: Etiudas yra mano vienas mėgstamiausių žanrų. Pagaliau po tiek laiko ir vėl buvo galimybė lipti sceną ir groti gyvai… Nors jaudulys buvo labai didelis, bet kažkaip susiėmiau ir pagrojau. Nepalyginsi gyvo grojimo su grojimu darantis įrašus, kas man dažniausiai labai atsibosdavo.

Parengė: mokytoja metodininkė Agnė Sipavičienė ir mokytojas Saulius Prialgauskas


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas