Koncertas „Muzikos pagauti”

Sekmadienį, spalio 17 dieną Kauno arkivyskupijos didžiojoje salėje vyko žymaus pianisto virtuozo Dariaus Mažinto ir jaunųjų muzikantų koncertas – “Muzikos pagauti”. Koncerte grojo dvi smuikininkės iš J. Naujalio menų mokyklos, smuikininkas iš J. Gruodžio konservatorijos ir du Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokiniai, smuikininkas – Rokas Diržys 7 kl. (mokyt. D. Galdikienė) ir violončelininkė Martyna Puskunigytė 9 kl. (mokyt. S. Bartulis).

Koncertas labai netikėtai prasidėjo mokinių improvizacija, tiesiog a-moll, “muzika yra čia ir dabar”, tokiais žodžiais koncertą pradėjo pianistas D. Mažintas.

Su pianistu D. Mažintu mūsų mokinių Roko ir Martynos pažintis užsimezgė vasaros orkestro stovykloje Troškūnuose, vienuolyne, kur prasidėjo muzikos bei improvizacijų vakarai. Muzikuoti mokiniai pradėjo ten, o šiame koncerte tai pratęsė.

Koncerto idėja buvo suteikti klausytojams galimybę leistis į kelionę muzikos garsais, pakeisti aplinką ir išsinešti bent kruopelytę šviesos ir grožio, dalintis muzika su kitais. “Muziką reikia pajusti, o tada visas sukauptas emocijas perduoti klausytojui ir tuo mėgautis…”- D. Mažintas. Koncerte skambėjo F. Kreisler, B. Bartok, K. W Gluck, B. Dvariono, B. Bonsor, P. Tchaikovsky, G. Kuprevičiaus ir C. Saint-Säens kūriniai. Koncertą garsiais aplodismentais užbaigė Darius Mažintas, atlikdamas F. Chopin Noktiurną.

Parengė: mokytoja ekspertė Diana Galdikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas