XXI vaikų džiazo muzikos festivalis “Džiazo fiesta 2021”

Kasmet kartu su pavasariu į Kauno 1-ąją muzikos mokyklą atkeliauja džiazas. Tiesa, tai dar tik pradedančių, jaunųjų muzikuojančių atlikėjų džiazas. Kai kuriems tai tik pirmieji, nedrąsūs bandymai. Tačiau kartu tai ir galimybė pamilti šią nuostabią, spalvingą muziką, kuri, kaip sako aktorė Nijolė Narmontaitė, „atlaisvina mintis, duoda laisvę ir įkvepia kurti”.

Džiazo stiliaus muzika susiformavo XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje Amerikoje. Pirmiausia ji skambėjo afroamerikiečių orkestrų repertuare, bet labai greitai išpopuliarėjo visame Amerikos žemyne, o vėliau ir daugelyje pasaulio šalių. Šiandien tai vienas populiariausių muzikinių žanrų. Tikrai nėra žmonių, abejingų džiazo muzikai!

XXI respublikinis vaikų džiazo muzikos festivalis, pasipuošęs nauju skambiu pavadinimu “Džiazo fiesta 2021” – kiek kitoks nei įprasta. Džiazas skamba ne Kauno 1-osios muzikos mokyklos koncertų salėje – džiazo muzikos garsais džiaugiamės ir gera nuotaika dalinamės virtualioje erdvėje.

Taigi, praskaidrinkime kasdienybę skambia, nuotaikinga džiazo muzika ir palinkėkime vieni kitiems kitą pavasarį susitikti Kaune ir džiazuoti „gyvai“!

Norėdami išklausyti “Džiazo fiestos 2021” dalyvių pasirodymus, paspauskite ant šalia esančios festivalio afišos. Tačiau nusiteikite užtrukti ilgėliau: festivalyje dalyvauja ypač gausus būrys jaunųjų atlikėjų! 132 moksleiviai iš visos Lietuvos ir netgi iš kaimyninės Lenkijos!

Kiekvienas koncertas, festivalis ar konkursas – tai šventė atlikėjams ir jų artimiesiems, mokytojams ir klausytojams. Šią šventę Jums suorganizavo Kauno 1-oji muzikos mokykla.

Linkime geros nuotaikos ir smagiai praleisti laiką. Juk džiazas – tai puikus būdas pailsėti ir nusiraminti!

Paruošė: mokytojos Jolanta Snudaitienė ir Zinaida Sivakova


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas