Sėkmė tarptautiniame konkurse „Muzikuojantys berniukai“

Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos organizuojamas III tarptautinis konkursas „Muzikuojantys berniukai“, įvyko šių metų kovo 26 d.

Konkursas sulaukė net 78 dalyvių iš daugelio Lietuvos (Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Varėnos, Kretingos, Kauno, Radviliškio, Šiaulių, Švenčionių rajono, Druskininkų, Raseinių) bei Latvijos (Liepojos, Rygos, Malpils, Jekabpils) miestų. Sudėtingomis karantino sąlygomis – tai didelis pasiekimas ir konkurso populiarumo bei reikalingumo patvirtinimas.

Kaip ir daugelis šiuo metu organizuojamų renginių, konkursas vyko nuotoliniu būdu (klausomi ir vertinami konkurso dalyvių vaizdo įrašai).

Laisvai pasirinktą konkurso dalyvių programą skirtingose amžiaus grupėse (bendras dalyvių amžius 6 – 18 metų) vertino dvi tarptautinės žiuri komisijos: pianistų – pirmininkas Latvijos muzikos akademijos profesorius Normuds Viksne, nariai profesorius Rokas Zubovas ir Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos mokytoja ekspertė Biruta Vaišienė; stygininkų (smuikininkų ir violončelininkų) – pirmininkė Sandra Grinberga (Latvija), narės LMTA lektorė, Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos, S. Šimkaus konservatorijos mokytoja ekspertė Kristina Kupšienė ir Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Liuda Kuraitienė. Dalyvių pasirodymai (vaizdo įrašai) pagal surinktų balų skaičių buvo įvertinti laureatų (1, 2, 3 vietos) bei diplomantų vardais.

Kauno 1-ąją muzikos mokyklą, jau nebe pirmą kartą, šiame konkurse atstovavo mokytojos – ekspertės Jovitos Vaičiulienės fortepijono klasės 3 klasės mokinys DAUGIRDAS STANKUS. Reikia pripažinti, kad nors šiame konkurse buvo „pasunkinta sąlyga“ – reikėjo visus kūrinius filmuoti vienu, ištisiniu įrašu, Daugirdas puikiai pasirodė ir pelnė 2-ąją vietą. O taip pat gavo ir diplomą už geriausią klasikinio kūrinio išpildymą. Mokytojos ekspertės Dianos Galdikienės mokinys, jaunasis virtuozas ROKAS DIRŽYS tarptautiniame konkurse laimėjo GRAND PRIX vietą ir nominaciją už virtuoziškiausiai atliktą kūrinį.

Sveikiname!

Parengė: mokytoja ekspertė Jovita Vaičiulienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas