Didieji muzikos genijai: A. Vivaldis

Smalsus skaitytojau,

Nuobodu skaityti ilgas istorijas, bet norisi žinoti daugiau? Kodėl kompozitorius pasirinko muziko kelią, ką mylėjo, kur mokėsi, ar mokė kitus? Ar buvo laimingas, o gal ir turtingas?

Visa tai galėsite sužinoti Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, mokytojos ekspertės RASOS DERBUTIENĖS projekte – knygelių serijoje apie didžiųjų kompozitorių gyvenimą.

Šeštoji serijoje knygelė, tik ką iš spaustuvės atkeliavusi ir į jaunųjų skaitytojų rankeles patekusi „ANTONIJUS VIVALDIS: BAROKO DEIMANTAS, ŠVYTINTIS VENECIJOS KARŪNOJE“. Ją parengė Kauno 1-osios muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė TERESĖ NIDA ZUBAUSKAITĖ, kuri apie kompozitorių atsiliepia su ypatingai dideliu susižavėjimu:

Mintis rašyti apie Vivaldį kilo, nes daugybę metų akompanavau jauniesiems smuikininkams, kurie visi anksčiau ar vėliau groja Vivaldžio kūrinius. Grojame daug, o nežinome beveik nieko… išgirdus istoriją, kaip užmirštas kompozitorius grįžo pasauliui, kaip stipriai jis susietas su nuostabiu miestu Venecija supratau, kad sužinoti daugiau apie šį paslaptingą genijų turime būtinai. O besigilinant į Vivaldžio gyvenimą atsivėrė ir Venecijos istorijos klodai… Šis miestas buvo savitas, o jo gyvenimas visada spalvingas. Be to, būtent čia gimė pirmosios muzikos mokyklos ir konservatorijos, o jų kilmė labai netikėta, paskaitykite ;)…

Viską, kas vyko Venecijoje prieš šimtmečius, atspindi Vivaldi muzika – temperamentinga, veržli, griežtos formos, tiesiog tobula… Jos yra begalė, ir kuo daugiau klausaisi ne tiek žinomų kompozitoriaus kūrinių, tuo labiau ši muzika pakeri…

Tad kviečiu kiekvieną atrasti Vivaldį iš naujo!

Parengė: Kauno 1-osios muzikos mokyklos administracija


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas