Paulina Pėžaitė groja M. Edwards

Amerikiečių kompozitorius Dr. Matthew Edwards taip pat yra ir koncertuojantis pianistas, fortepijono dėstytojas, muzikologas, aranžuotojas bei kūrinių redaktorius. Kompozitoriaus kūrinių premjeros vyko Čikagoje, Baltimorėje, Solt Leik Sityje. Kaip lektorius, M. Edwards pasirodė Nacionalinės muzikos mokytojų asociacijos, bei Pasaulio fortepijono pedagogikos konferencijose. Kompozitorius bendradarbiauja su viena didžiausių pasaulyje natų leidykla „Hal Leonard“ leisdamas savo ir redaguodamas kitų autorių kūrinius – jo darbai apima K. Czerny, E. Satie, L. van Beethoven, W. A. Mozart, P. Čaikovskio ir kitų kompozitorių kūrybą.

M. Edwards, dirbdamas kūrinių redaktoriumi teigia, jog jam tai „…suteikia galimybę iš arti pažvelgti į kompozitoriaus gyvenimą, išstudijuoti patį kūrinį. Tam tikra prasme mes visi turėtume atlikti šiuos tyrimus apie kiekvieną savo atliekamą kūrinį“. Muzikinę pažintį su fortepijonu M. Edwards pradėjo devynerių metų, o netrukus, būdamas vienuolikos sugrojo pirmąjį koncertą su orkestru. Šiuo atžvilgiu kompozitorių pralenkė jaunoji Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinė PAULINA PĖŽAITĖ debiutinį koncertą su orkestru atlikusi būdama vos septynerių metų.

Kauno 1-osios muzikos mokyklos koncerte „Jaunieji talentai ir VDU kamerinis orkestras“ išvydome jaunąją pianistę PAULINĄ PĖŽAITĘ, kuri nuotaikingai atliko kompozitoriaus Matthew Edwards koncerto fortepijonui su orkestru G-dur, nr. 2, III-iąją dalį. Nors solistė dar tik antrokė, scenoje ji pademonstravo savo gabumus drąsiai ir charakteringai atlikusi kūrinį su orkestru.

Paulina jau yra pelniusi garbingus apdovanojimus keliuose konkursuose: 2020-06 Respublikinis konkursas „Muzika@” – Grand Prix; 2020-11 Tarptautinis konkursas „XXI century Music+” – Grand Prix; 2020-11 Tarptautinis festivalis – konkursas „Les Etoiles de Paris” – I vieta.

Šauniu PAULINOS pasirodymu džiaugiasi jos mokytoja ekspertė RŪTA BIMBAITĖ: Džiaugiuosi savo septynių metų mokine. Ne taip dažnai pasitaiko tokių mažų, bet drąsių ir gabių vaikų, kurie gali groti su orkestru. Paulina yra motyvuota, labai greitai mokosi tekstus. Smagu, kad mūsų mokykla moka džiaugtis gabiais vaikais. Žaviuosi kolegų darbu, jų virtuoziškais ir artistiškais vyresnių klasių mokiniais bei išradingai parinktu repertuaru. Man taip pat patiko rinktis koncertui kūrinį, klausytis įrašų. Kūrinio orkestrinę aranžuotę mums padovanojo net pats Vankuverio orkestras, taigi – kolegos dalinasi! Tad nuoširdžiai ačiū mokyklai už šią galimybę.

Parengė: vyresnioji akompaniatorė, mokytoja Silvija Jermakovaitė

Naudoti šaltiniai:

https://www.halleonard.com/biographyDisplay.action?id=146&subsiteid=1

https://ps-af.facebook.com/notes/jw-pepper-sheet-music/key-people-dr-matthew-edwards-part-1/352943414745307/

https://www.facebook.com/notes/jw-pepper-sheet-music/key-people-dr-matthew-edwards-part-2/356692387703743/

https://www.halleonard.com/search/search.action?keywords=MATTHEW%20EDWARDS&dt=item&subsiteid=1&page=1#products


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas