Profesinis tobulėjimas – sveikiname mokytojus

Mokykla – tai atvira institucija, veikianti tiek lokalioje, tiek ir globalioje visuomenėje. Taigi pedagogai, muzikos ir meno mokyklų mokytojai, turėtų būti atviri kaitai ir mokytojų savastimi turėtų tapti suvokimas ir siekis būti visuomenės ir švietimo pokyčių tarpininku.

Kaip teigė Herbertas Kohlis: “Mokymas kaip tik ir gražus tuo, kad tavo, kaip mokytojo, augimas neturi ribų, lygiai taip, kaip neįmanoma iš anksto numatyti, kiek dar gali išmokti tavo mokiniai.”

Šiandien pedagogui nebeužtenka būti geru tik savo srities specialistu, supratimo ir tiesos šaltiniu. XXI amžiaus mokytojas turi gerai orientuotis nuolat besikeičiančioje visuomenėje, suprasti meninius, kultūrinius politinius, ekonominius bei socialinius pokyčius, mokėti juos įvardyti ir komentuoti mokiniams ir orientuoti ugdymo procesą nuolat kintančioje socialinėje aplinkoje.

Džiugu, kad ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytojai nuolat tobulėja ir siekia naujų kompetencijų. Tad sveikiname mokytojus įgijus aukštesnes kvalifikacines kategorijas:

Jovita Vaičiulienė – fortepijono mokytoja EKSPERTĖ
Laimutė Stasė Proškutė – etninės muzikos mokytoja EKSPERTĖ
Zinaida Sivakova – fortepijono mokytoja METODININKĖ
Silvija Jermakovaitė – VYRESNIOJI akompaniatorė
Inga Baršauskienė – VYRESNIOJI akompaniatorė
Marijus Perminas – VYRESNYSIS saksofono mokytojas
Marijus Sipavičius – VYRESNYSIS klarneto mokytojas
Darius Verza – VYRESNYSIS fortepijono mokytojas

Fortepijono mokytoja SILVIJA JERMAKOVAITĖ įgijusi VYRESNIOSIOS AKOMPANIATORĖS kvalifikacinę kategoriją dalinosi savo įspūdžiais:

Džiaugiuosi suteikta vyresniosios akompaniatorės kvalifikacine kategorija ir priimu tai, kaip išreikštą pasitikėjimą bei kaip tam tikrą iššūkį skatinantį žengti pirmyn, tobulėti. Akompaniatorius yra neatsiejama muzikinio ugdymo proceso dalis. Todėl gera žinoti, jog įdėtas nuoširdus darbas su mokiniais yra pastebėtas ir įvertintas. Tuomet ir atestuojantis suteikta kvalifikacinė kategorija tampa natūrali atsidavimo savo darbui pasekmė. Juk svarbiausias kiekvieno mokytojo tikslas – su pagarba ir meile išmokyti jauną žmogų muzikos meno, suteikti jam galimybę matyti kitokį, jausmingesnį pasaulį.

Noriu labai padėkoti visai Kauno 1-osios muzikos mokyklos administracijai už gebėjimą prisitaikyti prie dabartinės situacijos ir surengtą nuotolinį posėdį, kuriame visi besiatestuojantys mokytojai galėjo dalyvauti. Smagu, kuomet kolektyvas išreiškia palaikymą, skatina mokytojus sukurti ir atrasti dar daugiau!

Parengė: Kauno 1-osios muzikos mokyklos administracija


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas