Žaismingas ir kūrybingas 2-osios klasės pianistų koncertas

Jau, rodos, išmokome gyventi ir dirbti virtualioje erdvėje. Mūsų renginiai, koncertai, konkursai, festivaliai įgauna vis didesnį pagreitį. Ieškome būdų ir priemonių kaip įdomiai, patraukliai ir prieinamai organizuoti mokinių atsiskaitymus.

Taip ir gimė idėja 2-osios klasės pianistams surengti koncertą-atsiskaitymą truputį kita forma. Jį organizavo fortepijono jaunesniųjų klasių vadovė Jūratė Žemaitytė ir mokytoja metodininkė Svetlana Mažeikienė. O reikalavimai buvo tokie: mokinys kūrinį turėjo netik pagroti, bet ir jį pristatyti. Vaikai išties nustebino savo išradingumu: jie deklamavo eiles, pasakojo pasakas, šoko, piešė, kūrė sceninį įvaizdį… Tai jie darė sau artimoje aplinkoje – jaukiuose namuose, studijoje, klasėje, salėje…

Buvo labai įdomu stebėti vaikų kūrybingumą ir spalvingus pasirodymus. Tokia koncertinė atsiskaitymo forma mus labai nudžiugino. Ji suteikė daugiau fantazijos laisvės, kūrybingumo, padėjo nugalėti sceninę baimę, sudarė sąlygas puoselėti individualius gebėjimus. Geriausiai pasirodžiusiems mokiniams buvo skirtos nominacijos: už artistiškumą, sceninį įvaizdį, menišką kūrinio interpretaciją ir kt.

Labai džiaugiamės visais dalyviais, linkime didelės kūrybinės sėkmės, išradingumo ir neblėstančios meilės muzikai!

Parengė: mokytoja metodininkė Svetlana Mažeikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas