Kauno 1-sios muzikos mokyklos Youtube kanalas

Su Naujaisiais – 2020 metais, muzikos mokyklos bendruomenė žengia į naują etapą. Nuo 2019 metų gruodžio 31 dienos pradėjo veikti Kauno 1-sios muzikos mokyklos YOUTUBE kanalas.

Naujuosius metus Kauno 1-ji muzikos mokykla pasitinka ne tik su atsinaujinusia, jau beveik metus veikiančia, mokyklos internetine svetaine, bet ir su naujai pradėjusiu veikti YOUTUBE kanalu, kuriame jau galima rasti pirmuosius 11 audio/video įrašų – geriausių mokinių pasirodymus iš Kauno 1-sios muzikos mokyklos 70 metų sukakčiai skirto paminėti kompaktinio disko.

Tarp YOUTUBE kanale įkeltų pirmųjų audio/video galime išgirsti smuikininką Roką Diržį (mokytoja ekspertė Diana Galdikienė), pianistus Nidą Ardzevičiūtę (mokytoja ekspertė Rasa Derbutienė), Agnę Šulniūtę (mokytoja ekspertė Edita Matulionienė), Jokūbą Jakelį bei Mantą Vaitkų (mokytoja ekspertė Edita Matulionienė), trimitininką Ugnių Sipavičių (mokytojas ekspertas Evaldas Liutkauskas), akordeonistus Faustą Labanauską ir Titą Radzevičių (mokytoja metodininkė Janė Macevičienė ir mokytojas Laimonas Salijus), jaunąjį virtuozą pianistą Roką Šadauską (mokytoja metodininkė Ramutė Pečeliūnienė), smuikininką Justą Sabastijanską (mokytoja ekspertė Kristina Katavičiūtė), fleitistę Simoną Matelytę (mokytoja metodininkė Agnė Sipavičienė).

Naujojo YOUTUBE kanalo kūrėjas bei administratorius (taip pat vienas iš naujosios muzikos mokyklos internetinės svetainės kūrėjų), KTU SHMMF Humanitarinių mokslų doktorantas, Kauno 1-sios muzikos mokyklos vyresnysis fortepijono mokytojas Domantas Milius džiaugiasi, kad muzikos mokykla taip sparčiai atsisuko į naujojo – informacinio / skaitmeninio amžiaus teikiamas informacines sklaidos priemones:

“Džiugu, kad nepraėjus nei metams nuo naujojo mokyklos internetinio puslapio sukūrimo, prie kurio labiausiai prisidėjo IT specialistas Vytis Matulionis bei ypatingai talentinga grafikė Aurėja Jucevičiūtė – abu buvę mūsų muzikos mokyklos auklėtiniai, jau turime ir naują YOUTUBE kanalą, kuriame visa mokyklos bendruomenė: mokiniai, mokytojai tėvai galės matyti geriausius ir profesionaliausius gyvo mokinių atlikimo vaizdo įrašus.

Baigiant antrąjį XXI amžiaus dešimtmetį neturėti profesionaliai atrodančios ir sistemingai tvarkomos bei pildomos mokyklos internetinio puslapio svetainės, YOUTUBE kanalo – tai neatleistinas socialinis apsileidimas ir neišprusimas, kuriuo Kauno 1-sios muzikos mokyklos tikrai niekas nedrįs apkaltinti.

Aš labiausiai džiaugiuosi, kad turime tiek daug iniciatyvių mokytojų bei dar daugiau jų paruoštų gabių mokinių, kurių rezultatus galime rodyti miesto, šalies ir pasaulio bendruomenei. Manau, kad be jų nuolatinio, sistemingo pedagoginio darbo nebūtų poreikio nei YOUTUBE kanalų nei internetinių svetainių kūrimui. Viskas prasideda nuo mokinio ir mokytojo.

Neeilinis mokyklos direktoriaus Mindaugo Labaunausko ir pavaduotojos ugdymui Rasos Derbutienės kiekvienos geros iniciatyvos, skirtos mokyklos labui, palaikymas – naujai suklestėjusios mūsų muzikos mokyklai sėkmės priežastis.

Mano didžiausias noras ir palinkėjimas mūsų muzikos mokyklos kolektyvui, kad kiekvieną naują idėją sutiktume su entuziazmu, o ne klausimu “o kam to reikia?”. Nes mokytojo darbas ne tik bukai mokyti natą po natos. Mokytojo darbas kurti aplinką, kurioje visapusiškai galėtų atsiskleisti mokinio gabumai bei pasiekti rezultatai”.

Kauno 1-sios muzikos mokyklos bendruomenė bei administracija taip pat nuoširdžiai dėkoja mūsų muzikos mokyklos įvaizdžio kūrėjai, grafikei AURĖJAI JUCEVIČIŪTEI, kurios sukurta muzikos mokyklos estetika mus ypatingai išskiria iš visų Lietuvos muzikos mokyklų.

Parengė: Kauno 1-sios muzikos mokyklos administracija


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas