Festivalis “Šokių pasaulyje”

Lapkričio 23 dieną Vilniaus Rotušėje vyko jubiliejinis, XX-asis respublikinis fortepijoninių ansamblių festivalis „Šokių pasaulyje“. Jau 20 metų fortepijoninių ansamblių muzika skamba įvairiose Vilniaus koncertų salėse – Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniaus Arsenale, St. Vainiūno namuose ir kt.

Per šį laikotarpį išaugo net kelios festivalio dalyvių kartos, tačiau renginio idėja – puoselėti ir propaguoti fortepijoninio ansamblio žanrą – išliko gyva bei aktuali ir šiandien. Fortepijoninio ansamblio reikšmė ir nauda jauniesiems pianistams – neabejotina, galbūt tai ir lėmė ansamblinio grojimo išplitimą muzikos mokyklose. Festivalio „Šokių pasaulyje“ tikslas – populiarinti rečiau atliekamą įvairių Europos šalių muziką, atrasti dar negirdėtos, nežinomos, bet įdomios muzikos klodus, lavinti jaunųjų atlikėjų ansambliškumo pojūtį, skatinti bendrauti ir bendradarbiauti muzikos mokyklas.

Šiais metais festivalyje dalyvavo 97 fortepijoniniai ansambliai iš skirtingų Lietuvos muzikos mokyklų.

Mūsų mokyklai atstovavo 3 fortepijoniniai ansambliai: Ūla Daukšytė ir Miglė Nareckaitė / mokyt. E. Sadauskaitė – Gerulienė ir N. Dainelytė/, Aušrinė Čibirauskaitė ir Aleksas Kostrica / mokyt. J. Knipienė ir J .Žemaitytė/, Greta Kostricė ir Aleksandras Šileika /mokyt .J. Žemaitytė ir J. Snudaitienė/.

Spalvingame ir užburiančiame fortepijoninių ansamblių pasaulyje jaunieji atlikėjai skambino pakiliai ir įkvėptai, klausytojus džiugindami įtaigiu muzikavimu. Festivalio dalyviai ir juos ruošę mokytojai buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.

Už šventines akimirkas norisi padėkoti renginio organizatoriams ir palinkėti neišsenkančios energijos ir naujų kūrybinių idėjų!

Parengė: Jaunesnių fortepijono klasių vadovė Jūratė Žemaitytė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas