Festivalis “Muzikinė mozaika”

Lapkričio 13 dieną VDU Didžiojoje auloje vyko trečiasis tarpmokyklinis jaunųjų pianistų festivalis „Muzikinė mozaika“. Pirmasis festivalis įvyko 2017 metais VDU muzikos akademijos didžiojoje salėje ir buvo skirtas paminėti populiaraus amerikiečių kompozitoriaus W. Gillocko 100-ąsias gimimo metines. Antrasis, kaip ir šis trečiasis, buvo skirtas XX-XXI amžių muzikai.
Festivalio „Muzikinė mozaika“ tikslas – suteikti galimybę jauniesiems pianistams susipažinti su šiuolaikinių kompozitorių fortepijonine kūryba, pajusti XX-XXI amžių stilistinius ir muzikinio komponavimo ypatumus. Festivalyje fortepijonu solines bei fortepijoninio ansamblio programines pjeses skambino trisdešimt du jaunieji pianistai iš skirtingų Lietuvos muzikos mokyklų. Tai Kauno 1-osios muzikos mokyklos draugai: Garliavos meno mokykla, Vievio meno mokykla, Šakių rajono meno mokykla, Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykla, Veiverių Antano Kučingio meno mokykla. Pasakodama įdomesnius biografinius faktus apie kompozitorius, renginį vedė mokytoja Aušra Klovaitė Berezinienė.

Visi festivalio dalyviai spinduliavo puikia nuotaika ir dovanojo klausytojams nuoširdų muzikavimą, o koncerto pabaigoje buvo apdovanoti organizatorių padėkomis už sėkmingą pasirodymą. Festivalį organizavo Kauno I-osios muzikos mokyklos jaunesniųjų fortepijono klasių vadovė J. Žemaitytė ir mokytoja metodininkė R. Rimkienė.

Parengė: mokytoja metodininkė Aušra Klovaitė-Berezinienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas