Tarptautinis konkursas „FLAME“

„Flame“ konkursas vyksta nuo 1990-ųjų metų, o jo sumanytojai ir organizatoriai kompozitorius P. Sciortino ir Scola Cantorum fortepijono mokytoja G. Tocatlian.

Šis, XXX-asis konkursas, vyko Regioninėje Paryžiaus konservatorijoje (CRR Paris), jame varžėsi daugiau kaip 200 fortepijono, smuiko, violončelės bei vokalo kategorijų dalyviai.

Aš, kaip mokytoja, ypač džiaugiuosi savo mokine Aiste Merfeldaitė, kuri, nors ir nepateko į antrą turą, tačiau paruošė sudėtingą privalomąją programą bei labai gerai pasirodė pirmajame ture.

Varžytis, šioje B grupėje, buvo labai sudėtinga, nes dalyvių amžius nuo 17 iki 32 metų, o Aistė buvo viena jauniausių dalyvių.

Smiltė Domeikytė A kategorijoje, vyriausioje amžiaus grupėje, varžydamasi su dalyviais iš Prancūzijos, Italijos, Turkijos, Vengrijos, Vietnamo, Mongolijos, Rumunijos bei Juodkalnijos puikiai atliko savo programą ir pelnė aukštą II vietą.

Konkursas truko net šešias dienas, tad buvo laiko pažinti Paryžių, aplankyti miesto įžymybes, bei pasilinksminti Disneyland‘e.

Parengė: mokytoja metodininkė Jovita Vaičiulienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas