Vasaros akademijos meistriškumo kursai „ARS SUMMERFEST“

2019 metų birželio 18 dieną Kauno valstybinėje filharmonijoje vyko M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo “Pagalba Lietuvos vaikams” atranka naujiems bei esamiems fondo stipendininkams, kurios metu buvo atrinkti pretendentai fondo paramai gauti.

Pretenduoti į paramą galėjo tik išskirtinius gabumus muzikai turintys šalies vaikai praėję pirmo turo atranką, besimokantys Lietuvoje ar užsienio šalyse bei savo ateitį ir karjerą siejantys su atlikėjo profesija. Malonu, kad šioje atrankoje sėkmingai griežė mūsų Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Dianos Galdikienės paruoštas mokinys Rokas Diržys, kuriam fondas skyrė paramą – finansavimą dalyvauti „Ars SummerFest“ vasaros akademijos vykstančiuose klasikinės muzikos meistriškumo kursuose. Liepos 21-26 dienomis Vilniuje Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje meistriškumo kursus smuikininkams vedė Lietuvos kamerinio orkestro ir „Kremerata Baltica“ orkestro koncertmeisteris Džeraldas Bidva, kuris padėjo Rokui tobulėti smuiko muzikos atlikimo srityje.

Per daugiau nei dvidešimt „Ars SummerFest“ koncertų buvo galima išgirsti Lietuvoje debiutuojančias pasaulines žvaigždes, prestižiškiausių muzikos universitetų profesorius bei tarptautinių konkursų laureatus ir jaunuosius virtuozus iš Europos, Azijos ir Pietų Amerikos. Rokui teko galimybė kartu su pianiste Baiba Osina (Latvija-Austrija) koncertuoti Švenčiausios Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje.

Malonu kartu su mokiniu siekti vis naujų tikslų, garsinti savo – Kauno 1-ją, muzikos mokyklą.

Parengė: mokytoja ekspertė Diana Galdikienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas