VII-asis respublikinis festivalis „Muzikiniai raktai“

Gražiausia klasikinės gitaros klasės II-ojo pusmečio pavasario šventė – festivalis „Muzikiniai raktai“. Festivalio pavadinimas visiškai šviežias kaip pavasario žolė. Atrodo, šventės „užvadintojai“ labai taikliai pataikė į temą, nes kamerinių ansamblių sąstatai buvo įvairūs, o jie atrakino muziką net tik smuiko raktu… Klasikinė gitara derėjo ir su  fleita, ir su smuiku, ir su saksofonu, mušamaisiais bei bosine gitara. Kartais, atrodo, jog klasikinės gitaros subtilų skambėjimą tikrai užgožtų toks instrumentas kaip fortepijonas – galingas ir sodrus, tačiau jaunųjų atlikėjų profesionalumas išsklaidė bet kokius nuogąstavimus dėl šios instrumentų draugystės.

Muzikiniai raktai atvėrė duris ne tik į platų, įvairiaspalvį muzikos pasaulį, bet ir ugdytinių bei mokytojų bendrystę ir draugystę. Kauno 1-osios muzikos mokyklos festivalio rengėjai labai džiaugėsi sulaukę svečių iš Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos, Vilniaus B. Dvariono muzikos mokyklos, Vilniaus Riešės muzikos studijos, Birštono meno mokyklos, Kauno rajono muzikos mokyklos ir net iš Tauragės muzikos mokyklos. Iš viso dalyvavo net 70 atlikėjų.

Muzikavimu kartu scenoje džiaugėsi ir mokytojai: kai kurie palaikydami savo mokinius, kai kurie pavaduodami, o kiti sakė, kad didesnės laimės negali patirti, kaip grodami kartu su savo ugdytiniais ir džiaugėsi festivalio organizatorių nuostatomis – grok kartu, patirk muzikavimo džiaugsmą, draugauk, susipažink, atrask ką nors naujo, rask raktą į mokinio, tėvelio, klausytojo širdį.

Parengė: mokytoja metodininkė  Giedrė Bankietienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas