Pasiekimai tarpmokykliniame solfedžio konkurse „Solfedžio labirintai“

Smuiko raktas, natos, laipsniai, intervalai, akordai – muzikinės kalbos priemonės muzikos kontekste. Kas būtų, jei nei vieno iš jų nežinotume, nemokėtume pamatyti, atpažinti ir suprasti? Būtume paprasti žmonės, nežinantys, koks yra muzikinis pasaulis ir kokios gali būti jo spalvos. O spalvų čia yra minorinių, mažorinių, darnių, nedarnių, ritminių figūrų – plačiausia įvairovė.

– O kaip tas visas spalvas surasti?

Atsakymas paprastas, bet kelias sudėtingas. Jį įveikti gali tik eidamas solfedžio labirintu.

Solfedžio labirintas – įdomus nuotykis, kurio kelyje galima sutikti ne tik natas, bet ir sužinoti jų nuotaiką, ne tik intervalus ir akordus, bet ir suprasti, kam jie reikalingi, ne tik išgirsti melodiją, bet ją ir užrašyti. Taip, toks yra solfedžio dalykas. Nepaprastas, bet be galo įdomus. Solfedžio labirintas įveikiamas tik tiems, kurie mokosi muzikos meno.

O solfedžio labirintą šią saulėtą, gegužės 5 dieną, įveikė 4 klasės mokiniai, dalyvavę tarpmokykliniame muzikos (meno) mokyklų konkurse „Solfedžio labirintai”. Mokiniai demonstravo savo žinias, kurias įgijo ketverius metus besimokydami muzikinio rašto.

Konkurse dalyvavo Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokiniai, kuriuos ruošė solfedžio mokytojos I. Eitmantienė, R. Girdauskienė, M. Drevininkienė, M. Chmieliauskaitė, mokiniai atvykę iš Kėdainių muzikos mokyklos, Kauno rajono meno mokyklos. Konkursą vertino Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, teorinių dalykų kuratorė R. Derbutienė, Kėdainių muzikos mokyklos solfedžio mokytoja Ž. Markova, Kauno rajono meno mokyklos solfedžio mokytojos N. Vrubliauskienė ir I. Mocevičienė. Konkurso dalyviai puikiai pasirodė ir buvo apdovanoti I ir II vietų laureato diplomais, kurie jiems visuomet primins, koks įdomus ir prasmingas kelias, besimokant pačio sudėtingiausio meno žanro iš visų menų – muzikos.

Parengė: mokytoja metodininkė Miglė Chmieliauskaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas