Respublikinis konkursas „Vai, žydėk, žydėk“

ietuva – dainų šalis. Lietuviams daina – antroji kalba, jos gaida. Kai žmonės pradėjo kalbėti, pradėjo ir dainuoti.

Kaip sakė M. K. Čiurlionis: „Tos dainos – tai tartum brangaus marmuro uolos…“ Džiugu, kad liaudies dainas dainuoti mėgsta ir mūsų mokyklos mokiniai, susibūrę į vokalinį ansamblį „Bildukai“, kuriam vadovauja mokytoja metodininkė Aistė Andziulevičienė.

Kovo 25 dieną Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje vyko VI-asis respublikinis muzikos mokyklų solistų ir ansamblių lietuvių liaudies dainos konkursas „Vai, žydėk, žydėk!“, kuriame varžėsi ir mūsų mažieji „Bildukai“, atlikdami dvi Nijolės Sinkevičiūtės lietuvių liaudies dainų išdailas „Bildukai“ ir „Vai kur tu buvai“. Konkurso dalyviams privaloma viena daina a cappella. Dainuojant a cappella atsiskleidžia dalyvių profesionalumas, intonacijos tikslumas, kolektyvo meninė išraiška. Konkurse dalyvavo gausus būrys dainorėlių – 42 solistai ir 5 vokaliniai ansambliai iš Vilniaus, Vilniaus rajono, Druskininkų, Kauno, Radviliškio, Varėnos, Utenos muzikos ir meno mokyklų.

Dalyvius vertino muzikų profesionalų komisija – Kristina Zmailaitė, Aušra Liutkutė Povilaitienė, Lina Tomkevičienė.

Kolektyvas „Bildukai“ įvertintas garbinga III vieta. Tai pirmasis labai svarbus kolektyvo įvertinimas, patirtis, skatinanti „Bildukus“ balandžio 25 dieną dalyvauti Tarptautiniame virtualiame konkurse „Lėkime dainų sparnais“. O mūsų Kauno 1-oji muzikos mokykla, daugelį metų puoselėjanti a cappella dainavimo tradicijas,  visus kviečia į XI-ąjį respublikinį a cappella dainų konkursą „Oi žiba žiburėlis“.

Parengė: mokytoja metodininkė Aistė Andziulevičienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas