Tradicinis papildomo fortepijono klasės konkursas

Šių metų kovo 14 dieną Kauno 1-ojoje muzikos mokykloje vyko tradicinis kasmetinis papildomo fortepijono klasės mokinių fortepijoninių ansamblių ir pjesių konkursas. Šis renginys, inicijuotas mokytojų Valerijos Perednienės ir buvusios ilgametės papildomo fortepijono klasės vedėjos Danutės Lapienienės, organizuojamas jau daugiau nei du dešimtmečius.

Džiugu, kad kiekvienais metais konkursas sulaukia itin didelio dalyvių susidomėjimo, jame dalyvauja įvairių klasių ir specialybių mokiniai, grojantys papildomu instrumentu – fortepijonu. Šiais metais konkurse pasirodė net 46 mokiniai, iš kurių 10 ansamblių ir 26 solistai.

Konkursas ypatingas tuo, kad jo komisijoje dirba ne tik mokytojai, bet ir vaikai, gabiausi ir talentingiausi mokiniai. Šiais metais konkurso komisijos nariais tapo mokiniai Justina Mockapetrė, Martyna Puskunigytė ir Aurimas Vorobjovas, kurie kartu su mokytojomis Rasa Derbutiene, Valerija Peredniene ir Daiva Bidviene vertino konkurso dalyvių pasirodymus.

Galime pasidžiaugti, kad jaunieji komisijos nariai žavėjo brandžiu meniniu ir techniniu supratimu, dirbo labai profesionaliai, taikė tikslingas pastabas. Komisijos narė, 10 klasės mokinė Martyna Puskunigytė dalijosi įspūdžiais: Vertinimo komisijoje buvau pirmą kartą, tačiau man patiko. Iš tiesų niekada nebūčiau pagalvojusi, jog taip sunku vertinti kitus. Labai džiaugiuosi, kad mokiniai nuoširdžiai stengiasi, ruošiasi, svarbiausia, kad turi noro, užsispyrimo, nes norint pasiruošti konkursui, jo labai reikia. Kiekvienam palinkėsiu, kad toliau muzikuotų!

Konkursui mokinius paruošė mokytojai: Valerija Perednienė, Violeta Gudaitienė, Daiva Bidvienė, Irena Bartkuvienė, Eglė Valantinienė, Sandra Mikušauskienė, Neringa Dainelytė, Domantas Milius, Eglė Sadauskaitė-Gerulienė, Zinaida Sivakova, Violeta Jucevičienė, Silvija Jermakovaitė, Daiva Vilčinskienė, Romualda Vainauskienė, Loreta Biliunskienė, Irena Sajenko, Larisa Šestakova, Rita Rimkienė, Mantas Šidlauskas.

Konkursą organizavo papildomo fortepijono klasės vadovė Violeta Jucevičienė, mokytojos Valerija Perednienė, Silvija Jermakovaitė, Daiva Bidvienė, Neringa Dainelytė, Zinaida Sivakova. Konkurso kuratorė – direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Derbutienė.

Konkursą šauniai vedė mokytoja Zinaida Sivakova.

Parengė: vyr. akompaniatorė, mokytoja Silvija Jermakovaitė

Nuotraukų autorė: mokytoja ekspertė Violeta Jucevičienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas