Laimėjimai solfedžio konkurse „Žaismingos natelės – 2023”

Kauno 1-oji muzikos mokykla gali didžiuotis mokinių pasiekimais ne tik tarptautiniuose ir respublikiniuose jaunųjų atlikėjų konkursuose, bet ir teorinių dalykų srityse. Teoriniai dalykai muzikos pažinime yra nepaprastai svarbūs: jie suteikia ne tik žinių, kurios kasdien naudojamos specialybės pamokose, tačiau moko konkretumo, loginio mąstymo ir samprotavimo.

2023 metų kovo 9 dieną Kauno 1-osios muzikos mokyklos septintos klasės mokiniai Gabija Valančiūtė ir Donatas Aleksandras Vasiliauskas dalyvavo II-jame respublikiniame muzikos ir meno mokyklų solfedžio konkurse „Žaismingos natelės – 2023“, kurį organizavo Kauno rajono meno mokykla. Mokinius konkursui paruošė solfedžio mokytoja metodininkė Ilona Eitmantienė.

Mokinių gebėjimai ir rezultatai puikiai įprasmino Kauno 1-osios muzikos mokyklos vardą – Gabija ir Donatas Aleksandras tapo I -osios vietos laureatais!

Solfedžio konkurse dalyvavo mokiniai iš Jonavos ir Kėdainių muzikos mokyklų, Kauno rajono meno mokyklos. Konkurse mokiniai varžėsi muzikinio raštingumo, ritmo ir klausos rungtyse, atlikdami įvairaus sudėtingumo užduotis.

Sveikiname, džiaugiamės ir didžiuojamės, jog solfedžio dalykas padeda ugdyti mąstančius ir atsakingus jaunuosius muzikantus.

Parengė: mokytoja metodininkė Miglė Chmieliauskaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas