Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų klasės pjesės konkursas

Spalio 29 dieną, 15 val. Kauno 1-osios muzikos mokyklos Didžiojoje salėje prasidėjo VIII-asis pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų klasės pjesės konkursas. Renginyje dalyvavo įvairiais pučiamaisiais ir mušamaisiais muzikos instrumentais besimokantys groti mokiniai, kurie varžėsi penkiose amžiaus grupėse. Neeilinis konkursas pandemijos metu buvo visų labai laukiamas. Jis buvo kitoks: nei nuotolinis, prie kokių mokiniai įprato karantino metu, nei įprastas, kai užlipęs į sceną jauti tvirtą fanų, gerbėjų palaikymą. Šį kartą atlikėjus palaikyti galėjo tik šeimos nariai ir specialybės mokytojas.

Nepaisant nepatogių sąlygų, konkursas įvyko ir kiekvienam dalyviui, kurių buvo 39, suteikė naujų patirčių. Gausiausia ir aktyviausia, pilna entuziazmo, jauniausiųjų konkurso dalyvių – A grupė.

Konkurso metu skambėjo įvairios pjesės atliekamos įvairiais pučiamaisiais ir mušamaisiais instrumentais: ir barokiškas grakštumas, ir E. Grygo dainingumas, ir šiuolaikinės pjesės bei ištraukos iš simfonijų. Atlikėjų akys spindėjo kartais iš susijaudinimo, kartais nuo plūstančio adrenalino, kartais nuo įspūdžių pirmą kartą lipant ant Kauno 1-osios muzikos mokyklos Didžiosios salės scenos.

Turiningai praleistas laikas ilgam liks jaunųjų atlikėjų atmintyje. Ačiū organizatoriams.

Iki kitų susitikimų!

Parengė: vyr. mokytoja Rūta Gervienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas