Jauniesiems talentams šiandien atviras visas pasaulis

Muzika – laiko menas, nebijantis nei sienų, nei kitų erdvės kliūčių. Ji kaip laisvas paukštis sklendžia nematomais oro takais ir pasiekia visų širdis. Muzikos neužrakinsi!

Šiandien Google Maps programėle keliaujame ten, kur negreit patektume iš tiesų. Lygiai taip šie ypatingi karantino metai atvėrė neregėtas galimybes muzikos renginiams. Truputį gaila, kad neliko šventinio scenos akimirkos jaudulio, kai puikiai pagroti reikia „čia ir dabar“. Pradėjome naują – virtualių konkursų erą (ir pirmuoju tokiu organizuotu konkursu „Muzika-@“ pernai startavo būtent Kauno 1-oji muzikos mokykla). Ar taip lengviau? Ne, žinoma, ne. Tie, kurie bandė, jau patyrė, kad siekiant kokybės tenka įrašinėti keliolika ar net keliasdešimt kartų. Tobulumui juk ribų nėra. Atrodo, na dar kartelį, ir jau tikrai pasiseks.

Ir štai įsukame muzikinį gaublį. Taip paprastai imame ir „iškeliaujame“ į konkursus ne tik Lietuvoje, bet ir Rumunijoje, Ispanijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Italijoje, Latvijoje, Prancūzijoje, JAE, Portugalijoje, Rusijoje, Armėnijoje, Danijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje, Ukrainoje, Estijoje, Austrijoje, netgi Kazachstane ir JAV. Toliau būtų nebent į Antarktidą! Šių mokslo metų derlius tiesiog neįtikėtinas: 115 respublikinių ir tarptautinių konkursų, 929 laureatai, net 53 iš jų laimėjo Grand Prix! Ypač daug laureatų sulaukė III respublikinis jaunųjų muzikantų konkursas „Piano-ambitus-2021“ (33 laureatai), II respublikinis virtualus jaunųjų muzikantų konkursas „Muzika-@” (net 150!), tarptautinis konkursas-festivalis „Copenhagen Stars“ (37 laureatai), respublikinis jaunųjų atlikėjų konkursas „Naujieji atradimai 2021“ (37 laureatai), II respublikinis konkursas „Karališkasis barokas“ (34 laureatai), tarptautinis konkursas-festivalis „Prague Stars 2020“ (35 laureatai).

Kauno 1-oji muzikos mokykla neabejotina lyderė ne tik šiais skaičiais, bet ir organizuotais virtualiais respublikiniais konkursais, kurių buvo net 6:

  • III respublikinis jaunųjų muzikantų konkursas „Piano-ambitus-2021“,
  • II respublikinis virtualus jaunųjų muzikantų konkursas „Muzika-@”,
  • I respublikinis tautinių instrumentų jaunųjų atlikėjų-solistų konkursas „Tautiniai gaidų raštai“,
  • X respublikinis muzikos (meno) mokyklų jaunųjų pianistų konkursas „Garsų vaivorykštė“,
  • I respublikinis antrojo instrumento (fortepijono) konkursas „Attacca”,
  • X respublikinis jaunųjų atlikėjų festivalis-konkursas „Oi žiba žiburėlis“.

Antrąkart įvykęs „Muzika-@” konkursas šiemet sulaukė beveik 1000 dalyvių!

Stebėtini rezultatai ateina mažais kasdieniais žingsneliais, jie auginami nuolatiniu kantriu ir motyvuotu darbu, kurio rezultatus galime pamatyti – https://www.pirmamuzikos.lt/laureatai/

„Neužmiršk daryti to, kas neįmanoma, kad pasiektum tai, kas įmanoma“ (A. Rubinstein).

Parengė: mokytoja metodininkė Jurgita Lapienytė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas