Sveikiname su šv. Velykomis

Kartu su pavasariu kasmet sulaukiame ir šv. Velykų – didžiausios pavasario šventės. Ši šventė simbolizuoja viską, ką galime sieti su pavasariu: atgimimą, atsinaujinimą, naują pradžią. Kiaušinis simbolizuoja naują gyvybę. Jų marginimas atspindi margintojo lūkesčius, o skirtingos spalvos reiškia įvairius dalykus: raudona – gyvybę; žalia – augmeniją; geltona – javus; juoda – žemę; mėlyna – dangų. Populiariausi ornamentai yra saulutės, žalčiai, žvaigždės. Šie irgi yra susiję su gyvybe bei atsinaujinimu.

Su margučiais buvo siejami ir būrimai bei žaidimai, pagal kuriuos galima nuspėti savo ateitį tais metais. Visiems yra gana įprastos kiaušinių mušimo ar ridenimo tradicijos. Sakoma, kad tas, kurio margutis liks nesudaužytas tais metais bus tvirtas, jo nepuls ligos, visi darbai seksis. Taip pat, sakoma, kad tam, kuriam pavyksta nuridenti margutį toliausiai, metai bus geriausi, jį lydės sėkmė. Be to, margučio ridenimas siejamas ir su žemės bei jos gyvių – žalčių – išbudinimu.

Kad ir kokios būtų šv. Velykų minėjimo tradicijos įvairiose šalyse ar kiekvieno namuose, linkime Jums sveikatos ir prasmingo laiko šeimos bei artimiausių žmonių rate.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas