Liudvikas Van Bethovenas: iššūkis likimui – odė muzikai

Smalsus skaitytojau,

Nuobodu skaityti ilgas istorijas, bet norisi žinoti daugiau? Kodėl kompozitorius pasirinko muziko kelią, ką mylėjo, kur mokėsi, ar mokė kitus? Ar buvo laimingas, o gal ir turtingas?

Visa tai galėsite sužinoti Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, mokytojos ekspertės RASOS DERBUTIENĖS projekte – knygelių serijoje apie didžiųjų kompozitorių gyvenimą.

Penktoji serijoje knygelė – jaunųjų skaitytojų rankeles jau pasiekusi „LIUDVIKAS VAN BETHOVENAS: IŠŠŪKIS LIKIMUI – ODĖ MUZIKAI“. Ją parengė Kauno 1-osios muzikos mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė JURGITA LAPIENYTĖ. Mokytoja Jurgita apie muzikos genijų:

Turbūt nežinau liūdnesnio likimo, tekusio kompozitoriui. Kurtumas, vienatvė, sunki vaikystė. Tačiau tai, kas turėjo sužlugdyti, tapo Bethovenui gyvenimo iššūkiu. Jo likimas – įkvepiantis pavyzdys, kokią galią turi muzika ir kūryba. Dievinu Bethoveno muziką, ypač sonatas fortepijonui, grojau jas visas iš eilės. Artėjant 250-osioms kompozitoriaus gimimo metinėms gausu informacijos, tad apibendrinti jo gyvenimą ir kūrybą buvo vienas malonumas. Karantinas ir rudens atostogos taip pat paspartino knygelės rašymą. Džiugu, kad žaibiškai sumaketuota ir išleista knygele spėjome pasitikti Bethoveno gimtadienį.

Parengė: Kauno 1-osios muzikos mokyklos administracija


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas