Muzikinės akimirkos J. Gruodžio muziejuje

Mūsų mokyklos fortepijono klasėje visada gausu koncertų, edukacinių ir koncertinių išvykų. Aktyvus muzikinis gyvenimas staiga buvo sustabdytas dėl COVID-19 pandemijos. Mums liko tik nuotolinis mokymasis ir veikla on-line.

Mokytojų ir vaikų džiaugsmui šie mokslo metai prasidėjo įprastai. O noras koncertuoti tik padvigubėjo.

Jaunesniųjų klasių vadovė J. Žemaitytė, mokytojos J. Snudaitienė ir Z. Sivakova išdrįso šitoje nepaprastoje situacijoje organizuoti koncertą. Jis vyko spalio 1 dieną, minint pasaulinę Muzikos dieną, Juozo Gruodžio muziejuje. Vieta buvo pasirinkta neatsitiktinai – mūsų mokykla yra garsaus lietuvių kompozitoriaus J. Gruodžio gatvėje.

Dėl saugos koncertas vyko atviroje erdvėje, muziejaus kiemelyje. Atlikėjų būrys nebuvo gausus, nes būtų buvę sunku išlaikyti atstumą. Bet visą kameriškumą atpirko emocingas, pakylėtas kūrinių atlikimas. Išsiilgę viešų pasirodymų jaunieji pianistai nuoširdžiai grojo, džiaugėsi kiekviena bendro muzikavimo akimirka. Koncertą vedė mokytoja J.Snudaitienė.Jaunuosius pianistus parengė mokytojos J. Žemaitytė, J. Snudaitienė, N. Dainelytė, E. Sadauskaitė-Gerulienė, S. Mikušauskienė, S. Mažeikienė, L. Biliunskienė ir Z.Sivakova.

Pasibaigus koncertui mūsų jau laukė gidė. Ji labai įdomiai papasakojo apie kompozitorių, prajuokino linksmais atsitikimais iš jo šeimos gyvenimo. Išlikusi autentiška namo aplinka atskleidė čia gyvenusių kompozitoriaus ir jo žmonos buitį, leido pajusti to laikmečio dvasią.

Nuostabus oras, supanti žaluma, bendravimo džiaugsmas lydėjo mūsų išvyką. Į mokyklą mes grįžome pilni entuziazmo ir noro toliau muzikuoti ir kurti grožį.

Nuotraukos mokytojos metodininkės Jolantos Snudaitienės.

Parengė: mokytojos J. Žemaitytė ir Z. Sivakova.


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas