Taigi, grokime šeimoje!

„Moksliniais tyrimais nustatyta, kad emocinis muzikos poveikis yra tris kartus didesnis už literatūros ir penkis kartus – už vaizduojamojo meno poveikį. Kad muzika padeda susikurti reikiamą nuotaiką visi puikiai žinome – ji gali nuraminti, gali kaip tik įaudrinti. Tačiau vis daugiau mokslininkų mano, kad muzika daro įtaką ne tik emocinei būsenai, bet ir bendriems žmogaus gebėjimams ir ypatingai ji svarbi vystymosi periodu – vaikystėje“, – sako psichologė Gerda Ajauskienė.

2020 metų vasario 26 dieną vyko tradicinis koncertas „Muzikuokime šeimoje“. Muzikuojančioje šeimoje darna – savaime suprantamas dalykas, nes muzikuoti nedarniai – neįmanoma. Taigi, muzikuojanti šeima – darni šeima, darni šeima – sveika ir stipri visuomenė bei valstybė. Muzikuojant kartu kaip tik ir gimsta tie nuostabūs – atidūs, jautrūs santykiai tarp žmonių. O ko labiausiai reikia, kad žmonės būtų laimingi ir sėkmingi gyvenime? Ne pinigų, ne gabumų, o gerų tarpusavio santykių!

Muzikos mokytojai, žinoma, džiaugiasi, kai pavyksta išmokyti sudėtingų fugų ir sonatų.

Bet dar smagiau girdėti, kad mokiniai įgytus grojimo įgūdžius panaudoja praktiškai kasdieniame gyvenime – laisvalaikiu muzikuoja su draugais ir šeimos nariais.

Todėl labai džiaugiamės didėjančiu šio koncerto dalyvių skaičiumi. Koncerte dalyvavo 30 šeimyninių duetų. Daugiausia koncerte pasirodė sesučių, broliukų ir pusseserių duetų. Bet ypatingai norime pasveikinti tuos mokytojus ir mokinius, kurie pasikvietė muzikuoti (o šie atrado laiko ir drąsos) senelius, tėvelius, mamytes: Vaiva Gurskytė grojo su seneliu Antanu Vaideliu, Tadas Markevičius – su mama Kristina Markevičiene, Justė Lukašenkinaitė – su mama Inga Lukašenkiniene, Dominyka Mikolainytė – su mama Dovile Mikolainiene, Mėta Samulytė – su tėčiu Tomu Samuliu, Ieva Vaitiekūnaitė – su mama Agne Vaitiekūniene, Rokas Diržys – su mama Asta Diržiene. Visi šie duetai grojo fortepijonu. Koncerte šeimyniniai duetai muzikavo gitara, fleita, smuiku, kanklėmis, trimitu, fortepijonu.

Kad muzikinis interesas tarptų ir skleistųsi šeimoje (ir ne tik), reikia daug!!! dėmesio, laiko ir kantrybės. Todėl AČIŪ visiems koncerto dalyviams ir jų mokytojams už drąsą, išradingumą, už tai, kad muzikavo LABAI NUOŠIRDŽIAI!

Parengė: mokytoja ekspertė Rūta Bimbaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas