Konkursas „Mokyklos spalvos“

Šių metų sausio 20 dieną į spalvomis žėrinčią mūsų mokyklos didžiąją salę rinkosi fortepijono klasės mokiniai, jų tėveliai bei mokytojai. Konkursą iškilmingai atidarė mokyklos direktorius, ir šventė prasidėjo nuotaikingu mokytojos Svetlanos Mažeikienės pasirodymu, kuris nuteikė visus, mažus ir didelius, gražiam laiko praleidimui.

Konkurse dalyvavo 1-7 klasių jaunieji pianistai, kurie ne tik atliko savo pasirinktus kūrinius, bet demonstravo ir kitus talentus. Kiekvieną dalyvį kalbino konkurso vedančioji, o mokiniai mielai pristatė savo kūrinius, deklamavo eiles, nešini savo piešiniais su pasididžiavimu pasakojo apie savo nuotaikas ir spalvas. Viena konkurso dalyvė buvo tikra balerina ir savo šokiu užbūrė žiūrovus bei žiuri komisijos narius, kurie taip pat buvo ypatingi. Žiuri buvo sudarytas iš pačių talentingiausių mūsų mokyklos vyresniųjų klasių mokinių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatų. Pakili ir šilta atmosfera tvyrojo salėje. Visi konkurso klausytojai šypsojosi ir džiaugėsi dalyvių nuoširdžiais pasakojimais ir gražiu muzikavimu.

Laureatų apdovanojimų ceremonija taip pat buvo labai nuotaikinga. Be laureatų diplomų jaunieji muzikantai buvo apdovanojami prisiminimo dovanėlėmis bei medaliais. Žiuri komisija taip pat skyrė nemažai įvairių nominacijų, tad į sceną lipo ir jauniausi, ir linksmiausi konkurso dalyviai, nominacijos buvo teikiamos už artistiškiausią pasirodymą, įtikinamiausią pasakojimą, gražiausią šokį ir šypseną, spalvingiausią piešinį, geriausią įvaizdį…

Šis šiltas ir originalus konkursas tikrai suteiks mūsų mokiniams sparnus. Tai labai graži motyvacinė priemonė, džiaugsmas tėvams ir padėka mūsų nuostabiems mokytojams. Mokinių ir jų tėvelių vardu dėkojame jaunosios kartos žiuri komisijos nariams: Paulinai Gladyševaitei, Agotai Stonkutei, Mantui Vaitkui, Emiliai Neverauskaitei, Edvardui Markauskui, Simonui Rukanskiui. Taip pat dėkojame ir konkurso organizatoriams – konkurso idėjos autorei mokytojai metodininkei S. Mažeikienei, mokyklos direktoriui M. Labanauskui, direktoriaus pavaduotojai ugdymui R. Derbutienei, jaunesniųjų fortepijono klasių vadovei mokytojai ekspertei J. Žemaitytei ir kitiems.

Parengė: vyresnioji mokytoja Romualda Vainauskienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas