Fortepijono klasės etiudų konkursas

Pirmadienį, 2019 m. lapkričio 18 d., muzikos mokyklos Didžiojoje salėje šurmuliavo fortepijono klasės mokiniai. Vyko visų mėgstamas ir gausiu dalyvių skaičiumi išsiskiriantis kasmetinis renginys – etiudų konkursas. Šiemet renginys buvo tikrai gausus – dalyvavo virš 100 jaunųjų atlikėjų. Mokiniai buvo skirstomi pagal klases: jaunesnieji – antrokai, trečiokai ir ketvirtokai, bei vyresnieji – penktokai, šeštokai ir septintokai. Dalyvavo taip pat ir pora tikslinio muzikinio ugdymo klasės mokinių. Pirmą kartą konkurse dalyvavo antros klasės mokiniai, kurie visi grojo drąsiai ir pasitikinčiai. Šaunuoliai antrokai, nelengva konkuruoti su vyresniais!

Kadangi kūrinys „etiudas“ yra skirtas pirštų bėglumui lavinti, dalyviai varžėsi, kuriam pavyks labiau atskleisti techninius bei meninius uždavinius. Vieniems pasisekė labiau, kitiems mažiau, tačiau nuskriausti neliko nei vienas – visi dalyviai išsidalino I – ąsias, II – ąsias ir III – ąsias vietas. O ypatingai gražiai pagroję jaunieji pianistai gavo specialiuosius diplomus su nominacijomis muzikaliausiam, gražiausiam atlikimui.

Konkurso pasirodymus vertino kompetentinga bei geranoriška žiuri, o konkurso eigą kūrybiškai moderavo ir gerą nuotaiką kūrė mokytojos Svetlana Mažeikienė ir Jovita Vaičiulienė.

Pasibaigus renginiui buvo daromos bendros nuotraukos prisiminimui. Visi skirstėsi namo laimingi ir laukdami kito muzikinio susitikimo. Tad tariame – iki greito susitikimo, teskamba Muzika!

Parengė: vyr. mokytoja Evelina Žigaitė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas