Babtyno – Žemaitkiemio dvaras mus sužavėjo !

Jau penktus metus kiekvieną pavasarį Fortepijono klasės jaunieji pianistai vyksta į pasirinktą Lietuvos dvarą. Šios edukacinės kelionės – tai projekto „Pažinkime savąjį kraštą. Lietuvos kultūros paveldo integravimas muzikinio ugdymo procese“ dalis.

Projektas atsirado iš didelio noro pažinti savo gimtojo krašto istoriją ir prisiliesti prie išlikusios praeities. Projekto autorės ir organizatorės – jaunesnių fortepijono klasių vadovė Jūratė Žemaitytė ir mokytojos Jolanta Snudaitienė ir Zinaida Sivakova. Šįkart aplankėme Babtyno-Žemaitkiemio dvarą. Šiais metais dvaras mini 510-ius savo gyvavimo metus – jis įkurtas XVI a. 1999 m. dvaro šeimininku tapo verslininkas Mindaugas Šventoraitis, atgaivinęs šį nuostabų meno ir kultūros centrą: Babtyno – Žemaitkiemio dvare vyksta įvairūs meno renginiai, Pažaislio muzikos festivalio koncertai, menininkų plenerai.

Į šią įžymią vietą atvykome saulėtą balandžio 18 d. Mus pasitiko dvaro šeimininkas ponas Mindaugas.

Jaunieji pianistai koncertavo jaukioje dvaro rūmų salėje, o koncerto programoje, kaip ir tinka dvaro aplinkai, skambėjo šokių muzika – įvairių epochų ir stilių šokiai. Mokytoja Jūratė Žemaitytė klausytojus supažindino su šokių muzikos raida – nuo senovinių iki šiuolaikinių. O mokytoja Jolanta Snudaitienė pristatė mokinių šokio muzikos repertuarą, charakterizuodama šokių ypatumus ir išskirtinumus. Taip klausytojai buvo vedami pažinties su šokių muzika istoriniais keliais. Po koncerto svetingas šeimininkas mums papasakojo dvaro istoriją, aprodė dvaro sodybos statinius ir želdinius, savo sukauptą senosios transporto technikos kolekciją, kitus, tolimą praeitį menančius, eksponatus.

Likome sužavėti pono Mindaugo nuoširdumu kalbant apie meilę savo kraštui, atsidavimą ir tarnystę gimtinei. Šiltai atsisveikinę su svetingu šeimininku, pasižadėjome čia apsilankyti dar ne kartą. 

Parengė: mokytojos metodininkės Zinaida Sivakova ir Jolanta Snudaitienė


Savivaldybės biudžetinė įstaiga
"Kauno 1-oji muzikos mokykla"

Visos teisės saugomos © 2024

Tel: +370 37 422 834
Faksas: +370 37 422 834
Adresas: J. Gruodžio g. 25, LT-44289, Kaunas
Įmonės kodas: 190144649
El. Paštas: info@pirmamuzikos.lt

"... ir tik muzika suteikia gyvenimui spalvas" - Anonimas